'Flanking' in de winter is gezond

Het vriest dat het kraakt, en toch zie je hier en daar mensen rondlopen met blote enkels. Dat zijn hippe vogels, want dat is een nieuwe modetrend: 'Flanking' heet het, een samentrekking van 'flashing' en 'ankle', je enkels tonen. Het is naar het schijnt nog goed voor de gezondheid ook.

Het zijn vooral jonge, modebewuste vrouwen die aan flanking doen. En er zijn nog regels: ideaal is zo'n twee centimeter blote enkel showen. "De trend van je blote enkels te tonen, ook tijdens de wintermaanden, komt van de catwalks", vertelt styliste Tiany Kiriloff.

"We zien heel wat kortere broeken en platte schoenen en dan is gewoon net iets esthetischer, iets mooier, om toch maar te kiezen om geen kousen te dragen."

Voorzorgen
Volgens specialisten is het ook gezond omdat je lichaam zo makkelijker went aan de koude. Maar als het echt stevig vriest, neem je toch beter je voorzorgen. "Wil je meedoen aan deze trend, dan raad ik je vooral aan om eerst je benen in te smeren, zodat je niet al te veel schrale benen hoeft te laten zien", vertelt Kiriloff.

"En dan denk ik dat het ook vooral belangrijk is om je goed in te duffelen. Dat je ervoor zorgt dat je vanboven echt goed warm ingepakt bent, en dat de hitte dan toch langs ergens beneden buiten kan."