“Ex en haar vriend staken Andy dood na ruzie in Aarschot”

Andy (links) had ruzie met zijn vriendin, die hem bedroog met haar ex.
rv Andy (links) had ruzie met zijn vriendin, die hem bedroog met haar ex.
Bij een vechtpartij tussen twee mannen en een vrouw in Aarschot is gisteren een dertiger omgekomen. Andy Vandereyt (30) uit Glabbeek kreeg enkele messteken tijdens een ruzie met zijn ex en haar vriend. Voorbijgangers zagen hem levenloos en bebloed liggen in de Diestsestraat in Aarschot. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar tevergeefs. De twee verdachten zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord. 

Het slachtoffer was rond 3.30u naar Aarschot gekomen om een ruzie met zijn ex-vriendin Kristel A. te beslechten. Toen de ex-partners elkaar op straat zagen, ontstond er een gevecht. De ex-vriendin was vergezeld van haar huidige vriend, Bjorn D. Volgens getuigen brachten zowel de 28-jarige man als de 25-jarige vrouw verschillende messteken toe aan het slachtoffer. De man overleed een uur later in het ziekenhuis ten gevolge van de geweldpleging.

De verdachten vluchtten weg van de plaats van de feiten. Bjorn D. werd rond 4.20 uur door een verkeersploeg aangetroffen toen hij zijn woning in Aarschot verliet. Kristel A. werd gearresteerd rond 7.15 uur toen ze over de Grote Markt van Aarschot liep. Ze gaf eerst een valse naam op, maar gaf uiteindelijk toe de verdachte te zijn. Beiden werden geïdentificeerd door getuigen van de feiten.

De plaats waar het slachtoffer werd gevonden.
VDT De plaats waar het slachtoffer werd gevonden.

“Met wokpan op zijn hoofd geslagen”
"Andy woonde samen met Kristel, maar hun relatie verliep moeizaam", vertelt zijn moeder. "Ze had hem al eens verwond met een mes en ze had ook al met een wokpan op zijn hoofd geslagen." 

De vrouw vermoedt dat A. geregeld bij haar ex-man, de vader van haar drie kinderen, ging slapen. "Ze kwam sommige nachten niet meer naar huis. Is Andy naar Aarschot gegaan om duidelijkheid te krijgen? Maar de vraag is hoe hij daar is geraakt, want hij had geen rijbewijs en ook geen wagen. We hebben zoveel vragen. Wat is er exact gebeurd? Wie heeft Andy neergestoken?" De vrouw hoopt snel antwoorden te krijgen. "Ik heb de politie nog gebeld na de zoveelste hoogoplopende ruzie tussen Kristel en Andy, en hen gezegd dat er doden zouden vallen." 

Beide verdachten werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. De vrouw beriep zich op haar zwijgrecht. De man bekende in zijn verhoor bij de onderzoeksrechter dat hij messteken toediende. De beide verdachten werden aangehouden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elisa deJong

  Onbeschrijflijk erg.... Lang opsluiten, want moord is onomkeerbaar

 • Kristof Blockx

  is immens erg om te horen en te lezen, zeker als je weet dat we samen in de klas hebben gezeten! Innige deelneming en sterkte aan de familie!

 • rik lagrou

  Parket laat ze vrij omdat er geen plaats is alles zit overvol Politie mag weinig Best is zeker nacht geen problemen proberen op te lossen 3 kinderen zijn ook slachtoffer RIP

 • Martine De Vriendt

  Innige Deelneming! Ja, wanneer je haar profiel opzoekt, weet je genoeg! Spijtig dat er steeds doden moeten vallen. Gaat het relationeel niet meer, ga uit elkaar en wens elkaar het beste! Vermoorden is geen oplossing, integendeel!

 • Patrick Vriends

  Parket en politie alle twee even hopeloos hier moet eerst iets gebeuren en altijd als het te laat is sterkte aan de familie en voor de kindjes.