Exclusief voor abonnees

“Door Brusselse jongeren extra te controleren wordt het alleen maar erger”

Criminologe Elke Van Hellemont
Photo News Criminologe Elke Van Hellemont
De ongeziene vechtpartij op het strand van Blankenberge mag volgens criminologen en jeugdwerkers geen reden zijn om Brusselse jongeren met migratieachtergrond extra te controleren. "Hun wantrouwen in de politie neemt dan alleen maar toe."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
330 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joske Vermeulen

  Nee, je mag ze zeker niet op hun teentjes trappen. Stop die achterlijke pamperpolitiek. Enkel keihard optreden zal soelaas brengen.

 • Samir Zekhnini

  Aan al de mensen die commentaar hebben over een doctoraat criminologie - aan de KUL nota bene - moeten er maar eens zelf aan beginnen! Én, aan de onwetenden, heeft dr. Elke Van Hellemont jarenlang aan een proefschrift gewerkt over bendes is Brussel. Dit gaat uiteraard gepaard met “fieldwork”, iets meer dan “flaneren”... Mss eerst bronnen raadplegen ipv cafétalk te publiceren.

 • DIRK VAN DESSEL

  Wetenschap dient objectief-correct feiten te constateren en te documenteren zonder enigerlei ideologische vooringenomenheid. Daarom financiert de Belastingbetalende Burger dat.

 • Daniel Van Buggenhout

  Ja , inderdaad , geef ze helemaal Carte blanche , en doe er nog een wapen vergunning enz bovenop ook , man man man toch , de wereld op zijne kop , dat zulke onzin van die geleerde bollen moet komen zijn we helemaal zalig af !

 • DIRK VAN DESSEL

  Wat een volkomen vooringenomen ideologisch perspectief om criminaliteit door "jongeren" eufemistisch te evalueren.