"Dood aan informanten": honderden verontrustende pamfletten verdeeld in Antwerpen en buurgemeenten

rv
De federale politie is een onderzoek gestart nadat er in onder meer de Groenenborgerlaan in Wilrijk en de Ruggeveldlaan in Deurne enkele honderden pamfletten zijn teruggevonden met daarop de woorden 'Dood aan Informanten'. 

Op het papiertje, een simpel wit-A-viertje dat door verschillende bewoners op straat, in brievenbussen en onder ruitenwissers werd gevonden, stonden ook een negental namen die genoemd worden in het Antwerps drugsmilieu en dan vooral in het onderzoek naar Frank 'De Tank' V. 

"Nu gaat het om pamfletten, maar wat is het volgende keer", klinkt het bij een verontruste buurtbewoner. "Gebruiken ze volgende keer wel geweld?" Het parket bevestigt dat het een onderzoek voert, maar wil verder niets kwijt over de zaak. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil evenmin commentaar kwijt. "Het parket onderzoekt de zaak", zegt hij. "Ik kan mij niet uitspreken over lopende gerechtelijke dossiers."

In de zaak rond Frank De Tank werden de voorbije maanden al meermaals woningen beschoten en auto's in brand gestoken. Eind vorige maand was er nog een rechtszaak tegen twee verdachten die de woning van Frank de Tank in Sint-Job-in-'t-Goor beschoten zouden hebben. Ze ontkennen alles.

Frank 'De Tank' met zijn echtgenote.
Patrick Lefelon Frank 'De Tank' met zijn echtgenote.80 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Collewaert

  De Wever , 5 jaar aan de macht en dit is het resultaat. Totaal onbekwaam om een stad te besturen, dat is nu wel duidelijk. Heeft er enkel voor gzorgd dat zijn rijke vriendjes rijker werden, de rest kon stikken. Ongelooflijk dat er hier nog zijn die links de schuld geven. Zieliger kan niet.

 • Sonsa Forta

  Dirk Clemeur Da stoort u eh dat er bakkerijen en winkels zijn op de turnhoutse baan. Je denkt dat geen enkele belg zich bezghoudt met drugs en prostitutie en andere criminele feiten eh. Wat ben je zielig

 • Diane Bernaerts

  De Wever is al meer dan 5 jaar burgemeester, maar 't is nog altijd de schuld van "links"?

 • dirk clemeur

  Begin eerst eens te onderzoeken waarom er zoveel bakkerijen en supermarkten blijven open gaan in Borgerhout ? Wie levert deze vergunningen af aan deze mensen, begin daarom een te kuisen in bepaalde diensten, maar hier vallen geen stemmen mee te winnen.

 • Remus Bogaert

  Na 4 jaar mag het al eens gaan stoppen om alles op de sossen /groenen/tjseven/blauwe te steken. Ik herinner me dat het Orakel Antwerpen ging opkuisen. Hij kan niet zeggen dat de hij geen steun gehad heeft vd Vlaamse regering , de Antwerpenaar is de duurste Belg . Hij kost het meest en de problemen zijn gebleven...het is nog steeds hetzelfde circus als 10 jaar geleden.