"Doet gij dat thuis ook?" Campagne tegen 'vuilniszakkenvoetbal' en andere studentenoverlast

facebook Loko
In Leuven is maandagavond de aftrap gegeven van een campagne tegen studentenoverlast. De Leuvense studentenkoepel Loko lanceerde de sensibiliseringsactie die gedurende twee weken draait rond respectvol samenleven in een studentenstad.

De Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (Loko) krijgt de steun van KU Leuven, hogeschool UC Leuven-Limburg en de stad en de politie van Leuven. Om 22.30 uur verzamelden ze op de Grote Markt om de oktobercampagne "Doet gij dat thuis ook?" op een ludieke manier op gang te trekken.

Schepen van Studentenzaken Bieke Verlinden (sp.a), vicerector voor studentenbeleid Chantal Van Audenhove van KU Leuven en Loko-voorzitter Pieterjan Vaneerdewegh speelden vuilniszakkenvoetbal met studenten. Die moesten ook een vernielde fiets tegen de tijd monteren en deelnemen aan een quiz over het Leuvense GAS-reglement. Studenten die de drie opdrachten succesvol afrondden, kregen een gratis maaltijd in studentenrestaurant Alma.

Wildplassen

De campagne focust op specifieke vormen van overlast: vuilniszakkenvoetbal, vandalisme, wildplassen en geluidsoverlast. Gedurende twee weken verspreiden de partners beeldmateriaal dat deze overlast in alledaagse situaties plaatst.

Vrijheden en grenzen

"Zo hebben we filmpjes waarbij wildplassen en vandalisme uit het niets plaatsvinden tijdens een gezellig etentje op kot", zei Vaneerdewegh. "Op een laagdrempelige manier leren we studenten omgaan met de mogelijkheid om te feesten en toch het nodige respect voor anderen te bewaren. Leren omgaan met vrijheden en grenzen is een bijkomend leerproces naast het studeren zelf." 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • v van steen

  wangedrag is niet exclusief voor studenten maar alleen studenten worden erop aangesproken

 • USSRamon

  Iedereen doet wel zo eens iets als hem jong is. Zelfs al doet iedereen maar 1 keer iets mis, dan nog veroorzaakt het overlast in zijn geheel. En dankzij alcohol lijkt alles een goed idee op die moment.

 • ISISSEVA

  Vanaf na de WO II hebben wij altijd geweten, dat Leuvense studenten zich uitleefden ... NOOIT was dit overlast van lawaai of dergelijke aan klachten..Smorgens stond met op en ruimden men alles op met glimlach !! Mo, ja veel is veranderd en overlast geworden niewaar ??? Gaan wonen bvb aan een vliegveld en daarna gaan klagen of aan een festivalweide of in de buurt van cafés of waar jaarlijks een foor word gehouden ... Mak zelf Uw keuze ...

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Hebben die dan thuis geen opvoeding gekregen?? Of staan die thuis ook tegen de hoek van de kleerkast te plassen, of hun lege flessen naast te zetel gooien?? Ofwel leven ze thuis in een varkensstal, ofwel mogen ze zich thuis niet bewegen en moet hun energie eruit op andermans gerief. U amuseren kan op 2 manieren...