Exclusief voor abonnees

“Dievenbende stal 40.000 euro uit mijn Fortiskluisje”

Alain Talloen
Photo News Alain Talloen
40.000 euro spaarcenten van zijn grootmoeder stopte Brusselaar Alain Talloen in januari 2013 in een bankkluisje bij BNP Paribas Fortis. Elf maanden later bleek het geld spoorloos verdwenen. “Het werk van een professionele dievenbende”, vertelt Alain, die zelf nog 5 andere slachtoffers in het Brusselse traceerde en nu ook Vlaamse gedupeerden hoopt te vinden. “Want de bank trok zijn beloofde compensatie in en samen staan we sterker.”

Op 8 januari 2013 wandelde Alain Talloen het filiaal aan de Houba de Strooperlaan in Laken binnen. Hij huurde er een kluisje om er de spaarcenten van zijn grootmoeder, 40.000 euro netjes verdeeld in briefjes van 500, veilig op te bergen. “Zo dacht ik toch”, zucht Alain. Want toen hij op 22 november - zo’n elf maanden later - terugkeerde naar de bank, bleek het kluisje volledig leeg te zijn. 

Iedereen denkt dat zijn geld veilig zit bij de bank, maar dat is dus niet het geval

Alain Talloen

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick De pauw

  Eerst en vooral steekt men geen 40000€ in een kluisje en al zeker niet in een bank?ik vertrouw zelfs de bank niet?40000€ is niet de moeite!verstopt ja omdat het niet zou geweten zijn door de staat ja,je kan het beter in een eigen kluis thuis steken?het risico is net hetzelfde!

 • Willem Pots

  Hij stak dat geld in een kluis om het verborgen te houden voor de erfenisrechten. Eigen schuld dikke bult, want nu is hij alles kwijt (als dat zo is). Hoe kan je nu bewijzen dat het er in zat als je het officieel verborgen wou houden ???

 • Leo Peeters -Duym

  De kans dat je geld uit een bankkluis gestolen wordt, is onbestaande in vergelijking met het risico dat je loopt je geld kwijt te raken als het op je rekening staat. 1. Denk je nu dat: 1. Het garantiefonds (100.000€) iets voorstelt? - 2. De roverheid de miljarden op de spaarboekjes onaangeroerd zal laten? - En het ziet er niet goed uit, zie De Morgen: En wéér geeft de ECB gratis geld aan kwakkelende banken

 • Benny Coomans

  bewijs eerst eens dat er 40.000 euro inlag, praat na de vaak is gemakkelijk, ik heb in mijn kluis een paar miljoen liggen :)

 • Mike Bemelmans

  Nooit, maar dan ook nooit je geld bij een bank zetten. Banken zijn niet gemaakt om het geld van mensen bij te houden. Geld bij een bank is geld door de wc pot geshast.