"Die wagen remde niet eens"

VIER ZWARE ONGEVALLEN, DRIE KEER RIJDT CHAUFFEUR WEG

Alexander Haezebrouck
De politie is sinds gisteren alweer op zoek naar 3 bestuurders die vluchtmisdrijf pleegden na zware ongevallen In Dikkebus raakte een 17-jarige gewond nadat hij werd opgeschept door een wagen. "Die auto remde niet eens."

Kyrian Seynaeve uit Wijtschate, die deze zomer 18 jaar wordt, was omstreeks 16 uur met z'n splinternieuwe koersfiets onderweg naar Poperinge toen het in een scherpe bocht op een kruispunt misging. Hij werd gegrepen door een auto die in de tegenovergestelde richting reed, belandde op de voorruit van de auto en kwam in de grasberm terecht. "Ik hoorde een harde bonk en dacht dat er misschien een fietser gevallen was", vertelt een buurtbewoner die meteen ging kijken. "Toen ik bij hem was, stond hij recht en kon hij praten. Zijn gezicht was volledig geschaafd en hij was ook gewond aan zijn rechterbeen. Hij zei dat hij omvergereden was door een donkere Peugeot met een Franse nummerplaat en dat de bestuurder weggereden was."

Brokstukken

Een koppel, dat ook in de buurt was, had een telefoon bij en verwittigde meteen zijn moeder die ter plaatse kwam. De toestand van de jongen verslechterde kort na het ongeval. "Hij werd naar het ziekenhuis gebracht", zegt Sofie Vanden Berghe van het parket. Gisteravond mocht de jongen het ziekenhuis verlaten. "Naarmate de avond vorderde, verbeterde z'n toestand", vertelt vader Christ Seynaeve. "Hij is wel nog gewond aan het oog en in zijn gezicht. Natuurlijk willlen we weten wie onze zoon heeft aangereden. En waarom is dit gebeurd, was het een paniekreactie?"


Een deskundige kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. "De eerste melding die we binnenkregen van het ongeval, was van een alerte indirecte getuige die een donkerkleurige auto had zien passeren met een gebarsten voorruit", zegt Vanden Berghe. "Vlak bij het ongeval werden brokstukken van de auto gevonden. Het gaat om een donkere Peugeot 406. Ook aan de linkerkant is de auto beschadigd." Het parket vraagt getuigen om contact op te nemen met de politie.