"'De Witte van Zichem' zou nu 4.620 euro GAS-boetes krijgen voor zijn fratsen"

kos
Een GAS-boete voor veertienjarigen die in een boom klimmen in een stadspark? Viroloog Marc Van Ranst vond dat er vér over. "Ik heb 'De Witte' van Ernest Claes herlezen. Op het einde van het verhaal is het totaalbedrag aan GAS-boetes opgelopen tot 4.620 euro", postte hij cynisch op Facebook.

Het bedrag dat Van Ranst plakt op de schelmenstreken van 'De Witte' is uiteraard volledig fictief. In Vlaanderen kunnen minderjarigen GAS-boetes krijgen tot maximum 175 euro. Maar hoeveel hun ouders precies moeten afdokken, hangt af van geval tot geval en van gemeente tot gemeente. Voor de rest klopt de redenering van de viroloog als een bus, bevestigt ere-vrederechter Jan Nolf: bij 'De Witte' thuis zou het gewoon GAS-pv's régenen.

Lees vandaag in Het Laatste Nieuws voor welke deugnietenstreken de 'Witte' een GAS-boete had kunnen krijgen. Klik hier en proef nu vijf weken gratis.

De Witte van Sichem Trailer [HD]Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.