“De Wever neemt vandaag geen beslissing meer”

N-VA's Bart De Wever pictured during the oath taking ceremony at the Flemish Parliament in Brussels, Tuesday 18 June 2019. 
BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
BELGA N-VA's Bart De Wever pictured during the oath taking ceremony at the Flemish Parliament in Brussels, Tuesday 18 June 2019. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA) neemt ook vandaag geen beslissing over zijn toekomstige coalitiepartners. Dat wordt bevestigd in onderhandelingskringen. Ook voor het komende weekend staan er geen afspraken op de agenda, al kan daar natuurlijk nog verandering in komen.

Zij die hadden gehoopt dat De Wever nog voor het weekend zou trancheren, zijn eraan voor de moeite. Er wordt vandaag wel druk heen en weer gebeld, maar een beslissing komt er niet.

Vlaams Belang, Groen en sp.a hebben de informateur intussen al dagenlang niet meer gehoord. CD&V en Open Vld bewaren de discretie, maar houden zich klaar om een partijbestuur bij elkaar te roepen.

Lees ook: “Betonstop, rekeningrijden: wie er ook in volgende regering zit, dat komt er niet. Terwijl iedereen weet: gewoon doén”
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pete Lepou

  NVA is geen constructieve partij en kan met geen enkel andere partij regeren. In de vorige regering hebben ze trouwens ontslag genomen. Laat gewoon de andere partijen regeren en iedereen zal er beter bij varen

 • Dominique Hellebuyck

  99,99% van de mensen weet heel weinig van de Belgische politiek. Hoe minder je weet hoe meer je denkt te weten.

 • Ron De weze

  Vinden ze dat zelf normaal niets doen en wachten !! En maar ons belastingsgeld opmaken . Een minimumloon dat vedienen ze

 • LEO SCHAUWERS

  Ik snap niet wat een gezever dat hier is op de wever? De wever dit, de Wever dat. En wat doet de PS ? Niets ! Zij willen garanties (lees geld) voor ze zelfs willen praten. Draai aub die geldkraan naar Wallobrux toe - er zal wel gepraat worden dan. Onze Vlaamse politici moeten hun volk weer niet verraden onder duk van Ovld en de pers...

 • Gino Denil

  Zelfs zonder veto tegen het VB door andere partijen zou het N-VA niet met hen in zee gaan. Als het VB acceptabel wordt keert de helft van zijn verkozenen - destijds overgelopen van het VB - terug naar de oude stal. En bedenken zijn kiezers dat je even goed of beter op het origineel kunt stemmen. Met het VB in een regering is de ondergang van de N-VA.