Ga naar de mobiele website
^ Top

"De man die haar aanreed, stopte niet om haar te helpen, maar om te kijken of ze dood was of nog leefde"

De 15-jarige Axelle is op weg naar school wanneer ze door een bestuurder wordt aangereden.
Benoit De Freine De 15-jarige Axelle is op weg naar school wanneer ze door een bestuurder wordt aangereden.
Voor de derde dag op rij is een jonge fietser aangereden en achtergelaten door de bestuurder, deze keer in het Antwerpse Vorselaar. Net als een dag eerder in het Oost-Vlaamse Ertvelde stapte de dader uit na het ongeval om dan toch weg te rijden. "Axelle had dood kunnen zijn door die smak met haar hoofd op de borduur", vertelt haar vader die via sociale media getuigen zoekt.

De 15-jarige Axelle Petillion uit Vorselaar is op weg naar school als ze gisteren rond 8.10 uur plots van haar fiets wordt gereden in de Van Rotselaarlaan. Een blauwe Peugeot rijdt langs achteren op haar in en het meisje wordt naar de andere kant van de straat gekatapulteerd. "Daarna is die kerel uitgestapt", vertelt haar vader Axel. "Niet om haar te helpen, maar om te checken of ze dood was of nog leefde."

Het meisje dat door de aanrijding even het bewustzijn was verloren, zag haar aanrijder nog net wegstuiven. Buurtbewoners raapten haar op en brachten haar naar huis. "Haar hoofd kwam op de borduur terecht", klinkt het. "Ze heeft daardoor een hersenschudding, haar bekken en haar arm zijn geraakt en ze heeft gekneusde ribben. Net als die andere jongeren had ook zij dood kunnen zijn."

Een dag eerder gebeurde hetzelfde in Ertvelde, bij het dodelijke ongeval van Julie Roelens (22). "Nadat hij uitgestapt was, zei die bestuurder (een 39-jarige man, red.) dat het zijn schuld was", vertelt Julies vader Stephane. "Haar vriend die erbij was toen ze aangereden werd, riep dat hij moest helpen. Maar hij stapte in en reed weg. Die jongen heeft Julie nog proberen te reanimeren, maar dat is niet gelukt."

Kansen
Dergelijke ongevallen waarbij de dader eerst uitstapt en daarna toch wegrijdt, zag ook ervaren politierechter Peter D'Hondt zelden passeren. "Vluchters bestaan in grote lijnen uit drie types: je hebt de brave schoonzonen die in blinde paniek meteen doorrijden, maar ook de dronkenlappen die iets te verbergen hebben en een laatste groep van egoïstische smeerlappen."

"Hoeveel kansen kan je dat soort mensen nog geven in het verkeer?", vraagt politierechter Peter D'Hondt zich af. Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!

De plek waar Axelle werd aangereden.
Vanderveken De plek waar Axelle werd aangereden.
Meer over21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric debanne

  Levenslang geen rijbewijs meer en zware straf erop (geldboete) ! Smeerlappen die zoiets doen

 • Daniel collier

  Hij is toch gestopt.

 • BertPienter

  Als een volwassen iemand geen verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn daden moet de rechter zorgen dat hij die nooit meer hoeft te nemen. Intrekken van het rijbewijs is dan ook het beste.

 • Peter Buyck

  De verkeersopvoeding stopt eenmaal men puber is, dan gaan de koptelefoons op. Mama die erna volgt zonder verlichting en papa in een zwarte outfit als het donker is...

 • Peter Buyck

  Alsof rijbewijs en examen nuttig zijn in de strijd tegen criminelen. Een kind van 15 kan een auto starten en er zijn er die nog jonger zijn op de tractor...

Meld een bug