"De enige manier om deze drama's te vermijden: draag zorg voor elkaar"

Nu het lichaam van de vermiste student Michael Vanassche is teruggevonden, doet de Cel Vermiste Personen een opmerkelijke oproep: "Draag zorg voor elkaar en laat zeker niemand alleen tijdens het uitgaan. Alleen zo kunnen dit soort drama's vermeden worden."

"Drink een pint, amuseer je. Maar als je ziet dat iemand in de problemen komt, zorg er dan voor dat die persoon veilig thuis geraakt", doet Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, zijn oproep aan VTM Nieuws.

De vrienden van Michael vallen evenwel niets te verwijten, stelt hij. "Ik stel alleen maar vast dat het heel ellendig is als je het lichaam van een jonge mens dood uit een beek moet halen."

De oproep komt er nadat het levenloze lichaam van de vermiste 18-jarige student deze namiddag is teruggevonden tijdens een nieuwe zoekactie van gerecht, politie en civiele bescherming. Het lichaam werd teruggevonden op enkele honderden meters van OC De Vonke, de fuifzaal waar hij laatst was gezien.

De 18-jarige student verdween precies twee weken geleden na een fuif die zaal. Hij voelde zich plots onwel en ging naar buiten. Hij stuurde nog een sms naar zijn zus, maar vanaf daar ontbrak elk spoor, tot deze middag. 

Inmiddels werd een wetsdokter aangesteld die eerst een uiterlijk onderzoek zal voeren, en dan later nog een autopsie. Dat moet duidelijkheid geven over de exacte doodsoorzaak en moet bevestigen dat Michaël Vanassche per ongeluk in de Heulebeek is beland.

De 18-jarige student verdween precies twee weken geleden na een fuif.
rv De 18-jarige student verdween precies twee weken geleden na een fuif.

Als je ziet dat iemand in de problemen komt, zorg dan dat die persoon veilig thuis geraakt

Alain Remue, Cel Vermiste Personen