Exclusief voor abonnees

“De Belgische overheid is een witwasmachine”: ex-BBI-directeur Karel Anthonissen klapt uit de biecht

Karel Anthonissen: “Ik bén de belastingman: de beleefde herverdeler die de mensenrechten en de wetten respecteert en aan de rijken vraagt: ‘Zouden jullie niet iets meer bijdragen?’”
© Stefaan Temmerman Karel Anthonissen: “Ik bén de belastingman: de beleefde herverdeler die de mensenrechten en de wetten respecteert en aan de rijken vraagt: ‘Zouden jullie niet iets meer bijdragen?’”
Voormalig De Morgen-hoofdredacteur Yves Desmet noemde hem ooit ‘een caractériel’. Aanleiding was het jarenlange dispuut tussen Karel Anthonissen, de gepensioneerde directeur van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), en Open Vld-politicus Karel De Gucht.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Monique Lievens

  Hij is verketterd door zijn eigen administratie, maar hij blijft bij zijn standpunt. Chapeau, ik hoop dat ik ooit de kans krijg om zijn memoires te lezen.

 • Rik Bogaert

  Wat Mr Anthonissen beweert is al talrijke decennia aan de gang. Iedereen weet dat nu zowat. Dat is ook een van de redenen waarom men steeds meer stemt op extremen.

 • Geert Van de Moortele

  PVDA en VB doen nu door hun gestegen aanwezigheid op politiek vlak hetzelfde dus verdienen ze uw stem om de waarheid bloot te leggen los van ideologische discussies en economische visies waar iedereen zijn mening over mag hebben.

 • Paul vanhaezebrouck

  Heel die witwasmachine is in gang gekomen in de jaren na de oorlog '60 '70. Om de economie herop te starten was kapitaal nodig, te begrijpen, maar het is er nooit van gekomen vanaf de jaren '50, om de maatregelen terug te draaien en eerlijke fiscale maatregelen te treffen. Veel rijke familie's en firma's, betalen van sedertdien geen belasting. Veel die hun gat hebben verbrand aan de bankencrisis staan nu met hun hand open, en ze krijgen het nog ook. De grote roepers hebben hun zin, de rest ...

 • ingrid grieten

  Een boek van zijn hand zou direkt de bestseller van het jaar worden.