"Carolien is geen koelbloedige moordenares"

Carolien Van Looy stak in 2007 haar liefdesrivale Priscilla Nuyts neer in een café in Turnhout. Priscilla overleefde de steekpartij niet.
UNKNOWN Carolien Van Looy stak in 2007 haar liefdesrivale Priscilla Nuyts neer in een café in Turnhout. Priscilla overleefde de steekpartij niet.

Voor het Antwerpse hof van assisen is maandag het proces van Carolien Van Looy (23) uit het Kempense Lille gestart. Ze wordt beschuldigd van de moord op haar liefdesrivale Priscilla Nuyts (25), die ze op 15 juni 2007 met een mes in de hals stak in café Ministerie in Turnhout. Volgens haar advocaat is ze echter geen koelbloedige, gewetenloze moordenares.
 
Meester Jan De Man richtte zich na de voorlezing van de akte van beschuldiging, waarin de feiten uiteen werden gezet, al even kort tot de jury. Hij vertelde hen dat liefde een belangrijke rol had gespeeld in deze zaak.

Geobsedeerd en ziekelijk jaloers
Carolien en haar vriend Frankie Versmissen waren op het moment van de feiten een week uit elkaar. Frankie was iets begonnen met Priscilla, waar Carolien het bijzonder moeilijk mee had. Ze zou volgens sommige getuigen geobsedeerd zijn geweest door Frankie en ziekelijk jaloers.
 
Op de dag van de feiten was Carolien langs café Ministerie gewandeld en had de dochter van de uitbater haar verteld dat Frankie en Priscilla binnen waren. De beschuldigde werd kwaad, omdat Frankie haar de vorige nacht nog gezegd zou hebben dat hij niets moest weten van Priscilla.
 
Toen ze binnen stormde en hem daarmee confronteerde, kreeg ze het gevoel dat Frankie en Priscilla haar uitlachten. Ze werd razend, greep Priscilla vast en stak haar in de hals met een springmes, dat in een aansteker verwerkt zat. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis.
 
De verdediging zal de jury de komende dagen proberen aan te tonen dat er hier geen sprake is van moord. "Het gaat een hevige strijd worden en misschien zelfs een strijd van één tegen allen", aldus meester De Man. Voor de kamer van inbeschuldigingstelling had hij al gepleit om de feiten te herkwalificeren naar het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg. Of hij dat nu ook zal doen, moet blijken uit de komende procesdagen.
 
Na de middagpauze wordt de beschuldigde verhoord door de voorzitter. (belga/mvdb)

Slachtoffer Priscilla Nuyts
UNKNOWN Slachtoffer Priscilla Nuyts