“Burgerlijke partij moet zich niet moeien”: Vermassen scherp voor vader vermoorde Eline (14)

Advocaat Jef Vermassen reageerde in VTM Nieuws op de kritiek op de celstraf van zijn cliënte. Neurochirurge Mehrnaz Didgar werd veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijke celstraf voor de moord op haar dochter Eline. Dat vindt de vader van het meisje veel te weinig.

In een open brief schreef de vader van Eline dat hij de strafmaat een verkeerd signaal vindt. Ook de advocaat van de vader reageerde al op de straf. Maar dat mag niet volgens Jef Vermassen. Hij vindt het niet deontologisch dat de burgerlijke partij zich daarover uitspreekt. “De strafmaat is iets tussen de procureur en de verdediging”, zegt hij.

Vermassen snapt ook de houding van Elines vader niet. Volgens Vermassen heeft Steven Pans in het begin verklaard dat zijn ex-vrouw niet gestraft hoeft te worden. Hij verklaarde dat zowel zijn dochter als haar mama depressief waren.

Neurochirurge Mehrnaz Didgar werd veroordeeld voor de moord op haar dochter, maar kreeg slechts vijf jaar voorwaardelijke cel. Daardoor kon ze vandaag de gevangenis verlaten. Ze wordt wel opgenomen in de psychiatrie.

Bekijk ook:

Vermassen reageert bij VTM Nieuws
rv Vermassen reageert bij VTM Nieuws27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Wat Vermassen vertelt is eigenlijk iets anders. Hij zegt dat de raadsman van de burgerlijke partij zich met die strafmaat mag moeien, tijdens het proces. Maar dat is iets anders dan de vader die achteraf zijn mening te kennen geeft over die strafmaat in de pers. Dat is een geval van vrije meningsuiting. En het leek er toch wel sterk op dat Vermassen daar ook op reageerde.

 • Luc Desmet

  Wilfried, het gaat helemaal niet om de wet. Het gaat om menselijkheid. Dat is het hem nu net. Raar hoe advocaten zelfs hier niet kunnen lezen wat men zegt. Ik hen zelf 2 masters dus van u geen les nodig. Op menselijk vlak is dit onwaarschijnlijk. En de strafmaat is mee bepaald door het emotionele gepleit enn gedraai van Vermassen. Dus lees en denk eerst even na aub.

 • marcel mampaey

  Wilfried dit gaat niet over de wet kennen maar respect voor de slachtoffers hij moest zich schamen hoe zo een slimme mens zo dom en harteloos kan zijn.

 • Wilfried Vanden Berg

  Op dit forum zijn er blijkbaar die de wet beter kennen dan een advocaat met jarenlange ervaring. Hoe dom kan men zijn ?

 • Johnny Deketel

  De mentaliteit van de rechtspraak in België: wij beslissen wat we willen en het gepeupel moet zwijgen !