'Brussel Danst' lokt 11.000 feestvierders naar de hoofdstad voor viering 11 juli

belga
De vierde editie van Brussel Danst, het festival dat in het teken staat van de Vlaamse feestdag, heeft 11.000 mensen naar de hoofdstad gelokt. Hoofdgast van de avond was Bart Peeters.

De opkomst was lager dan de editie van 2015, toen er een recordaantal van 14.000 mensen de Vlaamse feestdag kwamen vieren in de hoofdstad. Toch was de organisatie erg tevreden met de opkomst.

"We zijn heel tevreden. Ongelooflijk dat ook op een maandag Brussel Danst zo'n succes heeft", laat Eva Drees, woordvoerster van organisator Muntpunt weten.

Het publiek kon de hele namiddag rekenen op een goed gevuld programma met tal van activiteiten als gegidste wandelingen die vertrokken vanop de Grote Markt, maar ook een tangosalon in de spiegelzaal van het Brussels parlement of 'dance battles' op het Muntplein. De opgetrokken arena's zaten daar de hele namiddag bomvol voor de danswedstrijden.

Nostalgie
Een nieuwe locatie was de Beursschouwburg waar de hele namiddag lang VRT-klassiekers als "Postbus X" zorgden voor een nostalgische televisienamiddag en 14 Vlaamse muzikanten een ode brachten aan Claude François.

De hoofdgast was Bart Peeters die de activiteiten op de Grote Markt mocht afsluiten met zijn rijke Nederlandstalige repertoire. Daarna ging het feestje nog tot in de nacht verder op het Muntplein met de Block Party en dj TLP.

belga
BELGA
BELGA