"Bouwvakkers weigeren nog overuren te draaien"

ANP
De bouwsector zegt te lijden onder de bijklussers die onbelast bijverdienen. "Werknemers willen geen overuren meer doen, omdat ze meer verdienen met ergens te gaan klussen." Het kabinet-De Block sust.

Het onbelast bijverdienen tot 500 euro per maand trad op 15 juli in werking. Werknemers die minstens 4/5de werken, zelfstandigen of gepensioneerden komen in aanmerking. Alvast de bouwsector merkt nu al de gevolgen. 

"Sommige bouwbedrijven zien al dat hun werknemers niet langer bereid zijn om overuren te presteren, omdat het voor hen voordeliger is om elders bij een particulier onbelast bij te klussen", zegt de Confederatie Bouw. 

Het kabinet van minister van Sociale Zaken Maggie De Block is een andere mening toegedaan: "Het gaat om kleine en occasionele klussen. Bovendien voorkomt het plafond van 500 euro per maand en het reclameverbod voor mensen die bijklussen dat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Qua overuren zien wij geen indicaties dat die zouden dalen." 
109 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • van roy jozef

  zouden de meeste bouwvakkers eigenlijk wel weten dat ze na hun loopbaan in weer wind, regen, vriezen, 30 a 34 graden, 12 U van huis, een landlopers pensioentje gaan krijgen van 1250 euro met een aanslagbrief van 350 A 650 euro elk jaar? en dan nog durven zeggen geen overuren?

 • alfons vanwetswinkel

  De regering oogst wat ze zaait

 • Jan Verstrepen

  Natuurlijk gaat dat een boeltje van je welste worden met de wettelijk zwartwerk. Een uitvinding van onze prachtige regering wettelijk zwartwerk.

 • Daisy Vanreet

  Komt ervan als je prutst aan arbeidsvoorwaarden zonder kennis van zaken.

 • freddie van aert

  acht uur werken in de bouw is gelijk aan twaalf uur weg van huis geef deze mensen aub een eerlijk loon voor het harde werk in weer en wind