'Bob' over Antwerpse rusthuisbewoonster Elisa grote winnaar Dutch Podcast Awards

vpro
De Vlaams-Nederlandse coproductie 'Bob' is uitgeroepen tot de beste podcast van Nederland. De podcast van radiomaaksters Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist gaat over een zoektocht naar de mysterieuze jeugdliefde van de Antwerpse rusthuisbewoonster Elisa Aerts (85). 

Zij deelde op middelbare leeftijd haar drie dochters plots mee dat ze nog een halfbroer hebben. Enig probleem: Elisa is dement en verwart feiten en fictie.

"De podcast gaat over iets kleins, maar heeft de spanning van een crime-verhaal. Als luisteraar raak je vergroeid met de hoofdpersoon en word je meegezogen in het proces'', aldus de jury van de allereerste Dutch Podcast Awards. De wedstrijd werd georganiseerd door de Nederlandse radiozender BNR. Bij de wedstrijd waren elf categorieën waaronder nieuws, muziek, technologie, kunst en cultuur. Uit die elf categorie-winnaars werd 'Bob' uitgeroepen tot de beste podcast van heel Nederland. 

Bob had gewonnen in de categorie 'Verhalend - Storytelling​'. De winnaars werden gekozen door het publiek en door een vakjury samen. Voor het publieksgedeelte hebben ongeveer 7.100 mensen hun stem uitgebracht.

Beluister hier de zesdelige reeks 'Bob'.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.