"Bier kan kanker helpen genezen"

Thinkstock

Kan bier kanker helpen genezen? Wetenschappers aan de universiteit van Idaho zijn vast overtuigd van wel. Deze week zullen ze hun bevindingen voorleggen tijdens een vergadering van de American Chemical Society (ACS). De beroepsvereniging van scheikundigen in de Verenigde Staten biedt ondersteuning voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van chemie.

De onderzoekers vestigen hun hoop op humulon en lupulon, een alfa- en betazuur die terug te vinden zijn in hop. De bitterstoffen zouden de groei van bacteriën en bacteriële ziektes kunnen tegengaan, waardoor ze ook erg efficiënt zijn in de strijd tegen kanker. Onderzoekers hopen nu dat ze een manier vinden om de onderdelen te isoleren uit de hop om er zo een krachtig medicijn van te kunnen maken.

In het verleden werden wel meer studies uitgevoerd die het heilzame effect van bier in de verf zetten. Zo zou het gerstenat onder meer bescherming bieden tegen hartaanvallen en het risico op nierstenen, suikerziekte en alzheimer verkleinen. Allemaal goed en wel, maar knoop zeker ook de goede raad van de Stichting tegen Kanker in uw oren: één flesje bier per dag is meer dan genoeg.