"Beste praline van het land wordt gemaakt in Oostende"

chocolateheroes.be
De beste praline van het land komt van Oostendenaar Olivier Willems Chocolatier. Dat maakten chocoladeproducent Callebaut en restaurantgids Gault&Millau bekend.

Tijdens de "Chocolate Hero Week" gingen Callebaut en Gault&Millau op zoek naar de meest vernieuwende praline. Chocoladeliefhebbers proefden creaties van tien chocolatiers uit het hele land en hun oordeel werd vervolgens bij dat van een professionele Gault&Millau jury gevoegd.

De Oostendse chocolatier Olivier Willems Chocolatier verleidde publiek en jury met zijn "Poppoulou Rocks"-praline. "Ik haalde mijn inspiratie bij de zon, de zee en het strand en heb ook een paar typisch Oostendse streekproducten in mijn praline verwerkt", zegt hij in een persbericht. "De praline heeft een rood-oranje kleur van een zonsondergang. Het strand wordt weerspiegeld door de karamelchocolade, en de zee is aanwezig door de toevoeging van zeezout. Voor mijn ganache (chocolade botercrème) van chocolade heb ik het lokale PoppoLoubier gecombineerd met de Açai-bes uit Brazilië: een perfecte samensmelting van lokale en internationale invloeden."

De chocolatier mag zijn praline deze zomer voorstellen in het "Tastes of The World"-restaurant van Tomorrowland.