"Bakkerij sluiten zal verdriet niet stoppen"

DOCHTERTJE (4) KOMT OM IN ZAAK VAN OUDERS, ROUWEXPERT VERTELT

Mozkito
Een bakkerskoppel uit Dilbeek is ontroostbaar nadat hun dochtertje zondag in hun deegmachine vastraakte en overleed. Dat het ongeval gebeurde in hun eigen zaak, kan volgens rouwexpert Manu Keirse voor een enorm schuldgevoel zorgen. Toch is zomaar stoppen geen oplossing, klinkt het.

Bakkerij Bossuyt is al tientallen jaren een gevestigde waarde in het centrum van Dilbeek. Het is een typische familiezaak waar vakantiefoto's van het gezin aan de muur hangen. Frank nam de zaak over van zijn ouders en maakt de broden en patisserie. Mama Sofie vormt het gezicht van de winkel. Hun kinderen kennen de bakkerij door en door. Maar zondagavond iets na 19 uur speelde hun 4-jarig dochtertje R. in de zaak toen het plots misging. Ze kwam in een zware deegmachine terecht en raakte zwaargewond. De hulpdiensten snelden nog naar de bakkerij, maar konden het slachtoffertje niet meer redden. Het parket van Halle-Vilvoorde stuurde meteen een wetsdokter en het labo ter plaatse. Uiteindelijk besloten de experten dat het om een zeer spijtig ongeval ging. "Er was geen sprake van kwaad opzet", aldus het parket.

Constante herinnering

De ouders van het meisje waren gisteren te aangeslagen om te reageren. Hun bakkerij bleef vanzelfsprekend gesloten. Volgens rouwexpert Manu Keirse hebben de ouders nu nood aan begeleiding om hen zo goed mogelijk te leren omgaan met het verlies. "Zo'n ongeval in de eigen bakkerij kan een enorm schuldgevoel meebrengen. Het is erg belangrijk dat die ouders daarover praten. Zo'n schuldgevoel mag gerust: het toont dat ze liefde en verantwoordelijkheid hebben, maar alles opkroppen kan gevaarlijk zijn."

Lees het advies dat rouwexpert Manu Keirse aan de aangeslagen familie en de klanten van de door het noodlot getroffen bakkerij geeft in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar twee euro.Video