"Arrestaties prioriteit nummer één" na rellen in Brussel

Photo News
Brussels burgemeester Philippe Close heeft deze namiddag samengezeten met Michel Goovaerts, korpschef van de politie Brussel Hoofdstad Elsene, en de politievakbonden voor een evaluatie van de rellen op de Lemonnierlaan afgelopen zaterdag. Daar is beslist dat de focus deze week absoluut moet liggen op de arrestaties.

De politie kreeg na de rellen die het gevolg waren van de kwalificatie van Marokko voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland heel wat kritiek over zich heen. Zo zou er te laat zijn ingegrepen en werden er geen personen opgepakt.

"Deze week zal de focus absoluut liggen op het uitvoeren van arrestaties. De eerste prioriteit wordt het oppakken van de daders", vertelt Maïté Van Rampelbergh, woordvoerster van burgemeester Philippe Close.

Over mogelijke fouten die gemaakt werden tijdens het optreden van de politie bij de rellen werd niet gecommuniceerd. Burgemeester Close stelde de afgelopen dagen dat de politie wel degelijk voorbereid was op de situatie en correct heeft gehandeld.

Bij de rellen raakten 22 politieagenten gewond. Gisteren verbleef er nog één agent in het ziekenhuis, maar die mocht intussen naar huis. "Er is ondertussen geen enkele politieagent die nog in het ziekenhuis ligt en zo is iedereen veilig en wel terug thuis", aldus Van Rampelbergh. 
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • José Gonzales

  Het zou zo moeten mor in de werkelijkheid gebeurt dat niet jambon!

 • Dirk Thyssen

  Ene hoeveel zijn er al gearresteerd ?????

 • Jan Van Rompaey

  Stop met dat dagelijks gezever. Hij zal snel vrijgelaten worden. Nog nooit was een regering zo laks en slecht.

 • Gilbert Vermeersch

  Op heterdaad betrappen was te makkelijk. Iedere dader zit al dagen lang in zn confort zone en hebben op zn minst 50 getuigen die zullen zweren dat ze daar níet aanwezig waren. PS Brussel=dieprood gevaar.

 • JAN krommentak

  Ik ben benieuwd of dit nog iets gaat opleveren normaal moet dit binnen de week bekent zijn want zo ging het toch bij de Antwerp supporters in Mortsel en die zijn ook daadwerkelijk veroordeeld ! we zullen zien of men de lat gelijk legt voor elk geweld ?