"Arme" Jean-Pierre Van Rossem vervolgd voor belastingfraude: "Zou ik in zo'n kruipkot wonen als ik nog ergens geld had liggen?"

Dieter Nijs
Jean-Pierre Van Rossem wordt door het parket van Brussel vervolgd voor onder meer valsheid in geschrifte en belastingfraude. Het vermoedt dat de ex-beursgoeroe ondanks zijn naar eigen zeggen "mager pensioentje" een verborgen luxeleven leidt via een geheime Zwitserse bankrekening. Iets wat Van Rossem staalhard ontkent. Op 28 september mag hij het voor de correctionele rechtbank komen uitleggen.

In zijn klein, armtierig appartementje is het ver zoeken naar luxe. De doosjes medicijnen stapelen zich op op de koelkast en het stof vergaart op de eenvoudige tafels en stoelen. Op 28 september moet Jean-Pierre Van Rossem voor de correctionele rechtbank verschijnen. Maar liefst 33 aanklachten moet hij trotseren, waarvan de belangrijkste valsheid in geschrifte, witwassen, belastingfraude en oplichting. Het gerecht vermoedt dat Van Rossem in Zwitserland een verborgen rekening heeft, met meer dan genoeg geld om een luxeleventje te leiden. Dat terwijl het ex-Kamerlid nog een schuld van 20 miljoen euro te vereffenen heeft bij de staat, waarvan hij beweert dat bedrag niet te kunnen betalen. 

Zou ik in een kruipkot als dit wonen, als ik nog ergens geld had liggen?

Jean-Pierre Van Rossem

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
67 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • LEO DANEELS

  Misschien ook een afbetalingsplan van 20 euro per maand voorstellen, zoals bij die miljonair geworden drugsbaron ?

 • Joeri De clercq

  Eerlijk, daar worden toch ziek van ! Pak eens de echte froudeurs aan ! JP heeft niets meer om de staatskas bij te vullen. Er lopen nu ander mannekes rond, maar da is veel te veel werk voor de speurders zeker,, bende amateurs !

 • Verstappen Martine

  ik geloof er geen bal van. Hij is veel te leep.

 • Paul Vanmaldeghem

  Hoezo, hij kan toch ook afbetalen met 20 euro per maand. Als ze dat voor een drugsbaron toestaan, moeten ze dat ook voor hem.

 • Sam Bosmans

  JP weet veel te veel ,er zitten waarschijnlijk nu politiekers met een ei in de broek ....man wat zou er gebeuren moest die praten ...