"Als de MR een meerwaarde had voor Brussel, wisten we dat al", zegt Onkelinx

Didier Reyners (MR) en Laurette Onkelinx in vriendschappelijkere tijden, tijdens een vergadering van de regering-Di Rupo in 2013.
Photo News Didier Reyners (MR) en Laurette Onkelinx in vriendschappelijkere tijden, tijdens een vergadering van de regering-Di Rupo in 2013.
Brussels PS-kopstuk Laurette Onkelinx is donderdag in Le Soir vlijmscherp voor Didier Reynders, die zich de jongste tijd steeds meer profileert als kandidaat-minister-president in Brussel. "Didier Reynders is een eeuwige kandidaat", aldus Onkelinx, die erop wijst "dat als de MR een meerwaarde zou zijn voor Brussel, dat al geweten zou zijn".

"Kijk naar wat hij op federaal niveau doet. Er is niets positief voor Brussel. Geen oplossing voor de vluchten boven Brussel, voor de civiele bescherming, voor bijkomende middelen voor mobiliteit", somt ze op. De PS-topvrouw heeft ook geen goed oog in de opening die Reynders maakt richting de federale coalitiepartner N-VA

Met een MR/N-VA-coalitie in het hoofdstedelijk gewest geeft men Brussel aan de N-VA, luidt het. "Onlangs bevestigde de N-VA dat Brussel historisch Vlaams is en geografisch deel uitmaakt van de Vlaamse gemeenschap", aldus Onkelinx . Ze is ervan overtuigd dat de N-VA bij de verkiezingen geen meerderheid zal halen in de Vlaamse taalgroep van het Brussels Parlement.

Ze gelooft niet dat de N-VA Open Vld, CD&V, Groen en sp.a van de kaart zal vegen in het Brussels gewest, maar Laurette Onkelinx geeft wel toe dat de partij ook Franstalige stemmen zal aantrekken. Onkelinx pleit voor "een radicaal antwoord", onder meer door goed bestuur. "We pleiten samen met DéFI en Ecolo voor een volledige decumul. Brussel moet een voorbeeldgewest worden inzake goed bestuur en transparantie."
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Toeters

  Het is waarschijnlijk ondenkbaar hoe gróót het gesjoemel in Brussel wel is. Natuurlijk probeert de PS andere partijen hier buiten te houden!

 • vanaeken jokke

  Hopelijk gaat de PS voor de bijl in Brussel als de Brusselaars hun ogen nu nog niet open zijn gegaan zullen ze nooit nog open gaan.Het ene schandaal van de PS na het andere.En dan wil Onkelinx er nog een voorbeeld gewest van maken woorden die ze al zeker 10 maal uitgesproken heeft maar er is NOOIT IETS VERANDERD.

 • Jef Denijs

  De PS is synoniem voor een aaneenrijging van schandalen en mislukkingen. Zij hebben van Brussel een onveilige stad gemaakt.

 • fecso salomon

  Tja,als je nagaat wat de PS onder meerwaarde verstaat. mvg.

 • Hendrik Goris

  Brussel is historisch Vlaams (eigenlijk Nederlands, want historisch hertogdom Brabant) en omringd door Vlaanderen. Van Onckelinckx mag je dat dus niet zeggen, wat kan er nog meer de waarheid zijn nochtans?!.