“Alle andere vrouwen moesten thuisblijven”: Theo Francken tweet beeld van nieuwe burgemeester Molenbeek maar krijgt lik op stuk van fotograaf

EPA/Twitter
Een foto van de nieuwe PS-burgemeester van Molenbeek die op straat haar overwinning viert met schijnbaar alleen maar mannen, is het voorwerp van controverse. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Franken (N-VA) tweette het beeld met de opmerking dat “alle andere vrouwen moesten thuisblijven”, maar werd al snel terechtgewezen door de fotograaf van het beeld, die in een Waalse krant de ware toedracht van de feiten vertelde.

Tot drie keer toe tweette Francken het beeld, twee keer met een uitleg in het Nederlands en een keer met een reactie in het Engels. “Kanaalplan in het kanaal, jihadplan op tafel. Euhm. Waar zijn de vrouwen?”, klonk het eerst en daarna “Het toekomstige samenlevingsmodel van de PS in één foto.” In de Engelstalige versie voegde hij nog toe: “Alle andere vrouwen moesten thuisblijven. Dit is waarom het socialisme in Europa dood is.”

Vrouwen

Vanmorgen reageerde de fotograaf Mathieu Golinvaux en die vertelde een heel ander verhaal over de viering van Catherine Moureaux (PS). “Er waren veel vrouwen aanwezig”, klonk het in een stuk in de Waalse krant Vers L’Avenir. “Alleen bleven ze wat meer op de achtergrond staan.”

Dat blijkt ook uit andere foto’s van die avond. Hieronder een selectie.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA271 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van Lersberghe

  Soms zou je de staatssecretaris toch moeten aanmaken om zijn verstand wat meer te gebruiken. Zeker na verkiezingen waar men in Antwerpen zoekt naar een grotere, werkbare meerderheid in het linkse kamp.

 • danny lambrechts

  Correctie ze MOESTEN op de achtergrond blijven .....

 • Paul D'Haese

  Het gaat bijzonder interessant zijn hoe Molenbeek gaat bestuurd worden met links. Ze gaan nu zeker" het geld halen waar het is" bij al die steenrijke inwoners.

 • Geert Remans

  twitteren als een puber van 15 zijn dit de mensen die dit land besturen? verklaart veel

 • NASSER JESSE JAMAI

  Beste allen Wat een verzuurde reacties allemaal. Er zijn veel dingen in het leven die waar zijn maar ook onwaar. Sinds altijd heeft polarisatie of populisme nooit een oplossing kunnen bieden. Bart Somers is de enige die gelijk heeft en erin slaagt echte bruggen te bouwen. Alle, hop naar de volgende opmerking die niets gaat oplossen.