“Afschuwelijke daad”: vier kittens gedumpt in glascontainer in Herstal

Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.
In het Luikse Herstal hebben werknemers van de milieudienst vier kittens gered die gedumpt waren in een glascontainer. Het waren alerte passanten die de katjes hoorden miauwen en de stadsdiensten verwittigden.

De zomer is vaak geen goede tijd voor huisdieren. Zo worden er elk jaar tijdens de zomermaanden veel huisdieren achtergelaten. Maar soms neemt dierenverwaarlozing echt gruwelijke proporties aan. In Seraing hebben hulpdiensten afgelopen zondag nog een kitten levend en wel uit een ondergrondse afvalcontainer gehaald. De jonge grijze kat was er door onbekenden gedumpt. Maandag werden in het nabijgelegen Herstal vier kittens aangetroffen in een glascontainer.

“Ze waren echt uitgehongerd. Waarom gooien mensen de dieren in de container? Het was duidelijk de bedoeling om hen geen kans te geven om te overleven. Zonder hun gemiauw zouden ze van de honger gestorven zijn of gedood door glas dat in de container gegooid wordt. Dit is echt een afschuwelijke daad. Er zijn andere manieren dan dit om een dier in de steek te laten. Ik probeer in het hoofd te kruipen van mensen die dat doen, maar echt, ik kan het niet”, zegt een verontwaardigde Bojana Visic van Animal Welfare.

De milieudienst doet nu al het mogelijke om de dader te vinden, schrijft Sudinfo. Als de persoon kan worden geïdentificeerd, riskeert hij of zij op zijn minst een administratieve sanctie of zelfs een strafrechtelijke vervolging.

De kittens zijn er ondertussen een stuk beter aan toe zijn dankzij de goede zorgen van het personeel van afvalintercommunale Intradel. “Iemand nam hen mee naar huis om ze te voederen en zal ze toevertrouwen aan goede baasjes”, klinkt het nog.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Berlinda Strongman

  Gevangenis in wegens dierenmishandeling. Als die wet er niet door komt zal het nooit ophouden. !!!!

 • Benny de Groot

  Zeer schandalig, als ze die dader(s) zouden vinden dan zou een strafrechtelijke vervolging op zen minst op zen plaats zijn. Mensen die zich afvragen waarom ze de kittens niet gewoon naar een asiel brengen? Waarschijnlijk omdat asielen geen dieren gratis aanpakken maar een bedrag vragen om de kosten voor verzorging te dekken. Voor 4 kittens kan dit oplopen tot circa 300 euro. Dat heb je in een systeem van geld natuurlijk. Dan gedragen mensen zich onmenselijk.

 • Eddy Claes

  Dit is het resultaat van de nieuwe wet dat je kittens verplicht moet laten steriliseren. Bedankt Ben !

 • Melanie Van den broeck

  Ik begin echt woedend te worden sterliseer gewoon uw katin 1 kost red duizenden levens. Wat voor zieke mensen lopen er toch rond . En dat sommige dan zoveel geld aan sigaretten uitgeeft in de week en 1 malige kost om kat steriel te maken kan niet.hopelijk worden ze gevat en eens echt gestraft.

 • Peter Buyck

  Gelukkig werd het personeel van het afvalverwerkingsbedrijf van vier gruwelijke moorden gespaard....