"Actie Scherpenheuvel valt in goede aarde"

UNKNOWN

De reacties op de Actie Scherpenheuvel van een aantal Vlaamse parlementsleden zijn overwegend positief. "98 procent van de reacties zijn heel positief. De negatieve reacties zijn uitzonderingen en komen onder meer van mensen die zelf het slachtoffer zijn geweest van kindermisbruik", zo zegt initiatiefnemer Johan Sauwens.
 
Maandag lanceerde een groep Vlaamse parlementsleden de Actie Scherpenheuvel, waarbij ze alle geestelijken die onschuldig zijn aan kindermisbruik en die zich inzetten voor de maatschappij een hart onder de riem willen steken met een dankbetuiging.
 
Bekende namen
Intussen hebben 494 mensen zich via de website www.actiescherpenheuvel.be aangesloten bij de dankbetuiging. In de lijst duiken ook enkele bekende namen op zoals die van ontslagnemend CD&V-minister Inge Vervotte, Vlaams Belang-kamerlid Alexandra Colen, Vlaams parlementslid Peter Reekmans en auteur en astrofysicus Gerard Bodifee.
 
Volgens initiatiefnemer Johan Sauwens zijn er intussen ook al meer dan 300 mails met reacties en getuigenissen binnengelopen. Het overgrote deel van die reacties is positief. "Ik heb de indruk dat we honderden mensen, ook niet-gelovigen, heel gelukkig hebben gemaakt door hen een kans te geven om hun dankbaarheid te tonen", aldus Sauwens.
 
Intussen hebben wel al enkele parlementsleden zoals Elisabeth Meuleman (Groen! en Ann Brusseel (Open Vld) zich gedistantieerd van de steunactie. (belga/sps)