"Aanpassingen tijdskrediet kosten tot 30.000 banen"

THINKSTOCK
De aanpassingen van het tijdskrediet die de regering-Michel heeft beslist, dreigen tot 30.000 banen te kosten. Dat zegt de Franstalige vleugel van de christelijke bediendebond.

De CNE wijst erop dat door te raken aan de vergoeding en de gelijkschakeling voor het pensioen, tijdskrediet voor een meerderheid van de werknemers onbereikbaar zal worden. Als er minder gebruikgemaakt wordt van tijdskrediet, zal er ook minder (vervangend) aangeworven worden of dreigen zelfs banen te verdwijnen. De bediendebond raamt dat aantal op 30.000 voltijds equivalenten.

"Bedrijven nemen nu soms personeel in dienst om de werknemers in tijdskrediet te vervangen: die aanwervingen zullen eenvoudigweg geschrapt worden", luidt het. In het andere geval zorgde het tijdskrediet ervoor dat het werk onder de collega's werd herverdeeld, tegen een lagere loonmassa voor de werkgever. "In elk geval is het risico dat er duizenden banen zullen verdwijnen, heel reëel", aldus de bediendebond, die dan ook ijvert voor het intrekken van de maatregelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.