"Aan historisch karakter stadspark Antwerpen wordt niet geraakt"

Het is niet de bedoeling van het Antwerpse stadsbestuur om het historisch karakter van het huidige stadspark stuk te maken door het te laten heraanleggen. Dat heeft schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open Vld) vandaag gezegd namens het schepencollege. Hij reageert daarmee op het protest dat ontstond bij een aantal buurtcomités nadat bekend raakte dat de stad het uitzicht van het park grondig wil aanpakken.

"Heraanleg is nodig"

Volgens de actiegroepen wil de stad vooral sportvelden aanleggen en wordt er geen rekening gehouden met het groen en de architectuur van het stadspark. Volgens het stadsbestuur is daar geen sprake van en is er ook nog geen enkele beslissing genomen.

Eind januari wordt er via de Vlaamse Bouwmeester een open oproep gelanceerd voor een ontwerper van het stadspark. De winnaar is in december van dit jaar normaal gezien bekend. De heraanleg is volgens het stadsbestuur nodig omdat de groene stadsoase niet meer beantwoordt aan de behoeften van de 21ste eeuw.

Erg donker

Zo is het park nu nog erg donker en zou het meer open moeten gemaakt worden naar de buurt toe. Het schepencollege wil de toekomstige ontwerper zoveel mogelijk vrijheid geven, maar krijgen de omwonenden heel wat inspraak.

Burgemeester Patrick Janssens vraagt dat een serene discussie over de renovatie van het stadspark. Volgens hem is het te vroeg om al conclusies te trekken over mogelijk slechte invullingen, omdat er nog geen concrete projectdefinitie voor de heraanleg is. De uitvoering van de werken aan het stadspark zal ten vroegste in 2012 van start gaan. De stad trekt 2,5 miljoen euro uit voor het project. (belga/mvdb)

Antwerps schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open Vld)
UNKNOWN Antwerps schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open Vld)