"1.000 euro voor wie gouden tip geeft": stichting wil koste wat kost weten wie Zoya de kat zwaar toetakelde

Facebook
De Luxemburgse organisatie Friends4East Foundation zegt een beloning van 1.000 euro uit te reiken aan degene die meer kan vertellen over de mishandelde kat Zoya die gisteren in Gent werd teruggevonden. Van de dader is nog steeds geen spoor.

De stichting steunt onder andere Gaia en meerdere vzw's die zich met katten bezighouden, zo vertelt oprichter Ignace Meuwissen. "Ik doe dit in naam van iedereen die van dieren houdt. Zij kunnen zichzelf niet verdedigen," aldus Meuwissen. "Ik wil hiervan een voorbeeld maken; men moet gestraft worden voor deze daad."

Zoya, een kat van twee maanden oud, werd gisteren zwaar verminkt aangetroffen vlak bij haar huis in Gent. De kat had verschillende messteken over het hele lichaam en ook haar staart werd afgesneden. De dader is niet bekend, maar met een beloning hoopt Meuwissen daar verandering in te brengen.

"Wij bij Friends4East Foundation stellen een bedrag ter beschikking van 1.000 euro voor de tip die kan leiden tot de dader. Het bedrag zullen wij elke maand optrekken tot de dader gevat is", klinkt het. De organisatie plant een bericht op Facebook te verspreiden waarin ze specifiek de regio Gent aanspreken.
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Rollier

  Schandalig wie mijn noorse boskat wat zou aandoen levend villen doe ik hen zorro is als een kind voor ons hopelijk worden ze gevonden en heeeeeeeel zwaar bestraft walgelijke mensen

 • Natalie Rothmeier

  Super, die gruwelijke toestanden ivm onze huisdieren neemt geen einde, mag voor mij gerust ook correctionneel berecht worden! Die beestjes zijn weerloos maar toch waardevoller dan sommige mensen.

 • walter dierckx

  als er ooit ene mijn katten dat aan moest doen die kreeg het zelfde terug.maar ja hier in belgie geloof ik niet dat de politie voor zoiets manschappen aan het werk zet. je ziet nu nog geen blauw op straat,onderbemand of ze moeten cipier gaan spelen. en hier in belgie worden ze dan nog niet eens behoorlijk gestraft.

 • Saskia Goormans

  Dit verdient een bloem en een antwoord. 1000€ is te weinig. Beulen, bah!!

 • Ivan Dieltjens

  Ik doe er nog eens 500€ bovenop.