Waals landbouwminister Willy Borsus (MR) was eerder deze maand ook al kop van jut op een betoging georganiseerd door UNAB, een belangenorganisatie voor Waalse boeren en ImpaACTe.
Volledig scherm
Waals landbouwminister Willy Borsus (MR) was eerder deze maand ook al kop van jut op een betoging georganiseerd door UNAB, een belangenorganisatie voor Waalse boeren en ImpaACTe. © BELGA

Bijna honderd Waalse boeren voeren opnieuw actie in Namen

Bijna honderd landbouwers hebben donderdag opnieuw actiegevoerd voor het kabinet van Waals landbouwminister Willy Borsus (MR) en het kantoor van Ecolo. De landbouwers verdedigen er hun eisen omtrent het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). De manifestatie is een initiatief van de Waalse landbouwersfederatie FWA.

 1. Rechter beslist: Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewerkers aanstellen
  346

  Rechter beslist: Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewer­kers aanstellen

  Het Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewerkers aanstellen. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter beslist. De Vlaamse overheid moet een halftijdse, tijdelijke arbeidsovereenkomst aanbieden aan de twee kandidaat-administratieve medewerkers die het parlementslid had voorgedragen. Doet ze dat niet, dan moet ze een dwangsom van 250 euro per dag betalen, met een maximum bedrag van 100.000 euro.
 2. Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschuiven

  Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschui­ven

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakt nog dit schooljaar 6,4 miljoen euro vrij voor betere zorg en ondersteuning in enkele internaten die van Onderwijs naar Welzijn verschuiven. Het gaat concreet om de medisch-pedagogische instituten (MPI's) van het GO! die verbonden zijn aan een school voor buitengewoon onderwijs en om internaten met permanente openstelling (IPO) die aansluiten bij de jeugdhulp. In die internaten zitten meer dan 500 leerlingen.