Ondanks een dik pak sneeuw, blijft de skipiste van Ovifat vandaag gesloten.
Volledig scherm
Ondanks een dik pak sneeuw, blijft de skipiste van Ovifat vandaag gesloten. © Piste de ski Ovifat

Bijna 30 centimeter sneeuw in Ardennen: “Sneeuwtapijt blijft ganse week liggen”

WeernieuwsEr lag al sneeuw in de Ardennen, en daar is afgelopen nacht nog bijna 10 centimeter bijgekomen. “Op het officiële meetpunt Mont-Rigi van het KMI ligt 27 centimeter”, zegt weerman David Dehenauw. “Het sneeuwtapijt zal bovendien nog een ganse week blijven liggen, met temperaturen rond het vriespunt.” 

10 reacties

 • Marjan Frankie

  4 maanden geleden
  Wat jullie een Sneeuwtapijt noemen is eigenlijk meer een ijs tapijt geworden Ik woon er midden in en de dag temperaturen maken het net iets te warm, het smelt niet maar verijst tijdens de koude nachten Glijden maar
 • dirk van gorp

  5 maanden geleden
  @ronny meuris Mijn dochter woont in Vielsalm en daar ligt een mooi sneeuwtapijt. Kleinzoon heeft sneeuwman gemaakt gisteren.
 • ronny meuris

  5 maanden geleden
  Toch met een korrel zout nemen al die sneeuwberichten. Ik woon in de buurt van la roche en hier ligt geen sneeuw. Als ze over een sneeuwtapijt spreken is dit bijna altijd op meer dan 500 meter hoogte. In de valleien ligt niks.
 • Erwin De Meyer

  5 maanden geleden
  Diegene die daar pret beleven zullen wel niet wonen in die gebieden. Tot al die massa begint te dooien en de miserie voor onze Waalse landgenoten terug begint.
 • jan tobbak

  5 maanden geleden
  leuk mooi een metertje sneeuw zou de winter compleet maken in vlaanderen