Ga naar de mobiele website
^ Top

Biefstuk bij Delhaize komt nog steeds van Verbist

Belga / Thinkstock
Winkelketen Delhaize schaart zich achter het protest van Animal Rights tegen de slachtpraktijken in Izegem. Daarom werd het contract met het slachthuis van de firma Verbist meteen stopgezet. Maar welke andere slachthuizen nemen de productie over? Het antwoord is nogal verrassend: die van Verbist zelf.

Delhaize verdeelt de vrijgekomen productie over vier slachthuizen: Hemelaer, De Roy, Lansiers en Veviba. Die laatste twee maken deel uit van, jawel, Groep Verbist. Hetzelfde bedrijf, dezelfde aandeelhouders. "Maar bij die laatste twee zijn geen inbreuken vastgesteld", benadrukt Roel Dekelver van Delhaize. "Wij hebben voor alle zekerheid nog extra controleurs gestuurd." (ADB)
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Martine De Hert

  Er zijn genoeg diervriendelijke manieren om dieren te slachten . Van deze beelden word ik kotsmisselijk en ik niet alleen . SCHANDALIG !!! En als Delhaize omwegen zoekt om toch van hen af te nemen zal ik vlug van warenhuis veranderen of vegetariër worden !

 • Daniel collier

  Ik ga ook halen maar zal vragen of dat beestje niet te veel heeft afgezien,wat een gelul.

 • Andy Hollez

  En wat met alle schapen die door onze moslimbroeders koudbloedig de keel worden overgesneden zonder verdoving?? Omdat 2 koeien op 50 onnodig zouden afzien zooioooon drama en de rest laten ze maar gerust om hun kiesvee niet te schaden. Indien iedereen denkt het beter te kunnen dan de slachters sta er maar eens een dag, maar niet wenen achter de mama he.

 • kevin dauphin

  Crs? Dus gewoon daarom laten we ze maar lekker folteren... Toch raar dat er slachthuizen zijn die wel naar de regels kunne handelen... Dus wat heeft dit met groen of wereldverbeteraars te maken? Dit heeft te maken met mensen die Hun job niet uitvoeren hoe het hoort en Daardoor ook ontslagen mogen worden...

 • Sam Govaerts

  Mmmm lekker steak, straks ene halen denk

Meld een bug