Biden gaf tijdens een persconferentie scherpe kritiek op de Russische president.
Volledig scherm
Biden gaf tijdens een persconferentie scherpe kritiek op de Russische president. © ANP/EPA/AP

Biden wil alleen met Poetin praten als die oorlog wil beëindigen

Een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin is pas aan de orde als blijkt dat hij de oorlog in Oekraïne wil beëindigen, zegt zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden. “Dan wil ik graag met hem gaan zitten om te bespreken waar hij aan denkt”, zei Biden op een persconferentie met de Franse president Emmanuel Macron in Washington.

13 reacties

 • Christophe Moser

  2 maanden geleden
  Ik dacht dat de Amerikanen niet onderhandelden met terroristen...
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Poetin, moet alles teruggeven wat gestolen is incl de schade betalen en heeft niets te eisen als agressor en oorlogsmisdadiger . De Russen blijven isoleren voor verschillende generaties ,dat ze Chinees leren daar is het beter
 • Jurgen Herbert

  2 maanden geleden
  Het is door Biden's en Obama's schuld (in 2014 alvorens de Russen de Krim hadden geannexeerd) dat Poetin en het Kremlin besloten om de Krim te annexeren!
 • Hendrik Pattyn

  2 maanden geleden
  Dirk Vade, excuseer ... Poetin is de oorlog begonnen, maar Oekraine moet die beëindigen ? De Oekrainers willen gewoon hun Krim terug, en jij noemt dat een aanval ... op de Krim ?
 • armand verschueren

  2 maanden geleden
  Dat kon hij beter in het begin van de oorlog gedaan hebben,nu liggen de kaarten veel moeilijker.
 1. Europa wil Russisch geld gebruiken om Oekraïne herop te bouwen, maar mag dat wel? “We breken nu zelf de internationale wetten”
  59

  Europa wil Russisch geld gebruiken om Oekraïne herop te bouwen, maar mag dat wel? “We breken nu zelf de internatio­na­le wetten”

  Premier Alexander De Croo vertelde met trots dat België het meeste Russische tegoeden heeft bevroren of geblokkeerd in heel Europa. In totaal wordt Rusland voor 249 miljard euro gestraft door ons land. Maar wat wil dit nu exact zeggen en welke impact heeft dat? Professor David Criekemans van de Universiteit Antwerpen vindt alvast dat we voorzichtig moeten zijn: “De kans om het conflict enigszins op te lossen wordt nu nog veel kleiner”.