Frans president Emmanuel Macron bij zijn aankomst op de NAVO-top.
Volledig scherm
Frans president Emmanuel Macron bij zijn aankomst op de NAVO-top. © AFP

Biden op NAVO-top: “Rusland en China handelen niet zoals we hadden gehoopt”

De staats- en regeringsleiders van de 30 NAVO-landen blazen deze namiddag verzamelen op het hoofdkwartier in Brussel. Voornaamste agendapunten: Rusland, China en de NATO 2030-agenda waarover de bondgenoten een akkoord moeten sluiten. “Voor de Verenigde Staten is de NAVO van cruciaal belang”, zei Amerikaans president Joe Biden tijdens een bilaterale ontmoeting met secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

51 reacties

 • marc Deglin

  4 maanden geleden
  Maar dat Biden jaren geleden , vele 10-tallen miljoen steekpenningen aannam van China , wordt hier niet verteld.
 • marc van de poel

  4 maanden geleden
  Dat Biden en bij uitbreiding de VS ambras willen met China en Rusland, gaat ons geen bal aan. Is het dan ons probleem, dat de VS hun eerste plaats van de grootste economieën kwijt is? En straks komt India ook nog. Dat Biden zijn bretellen maar optrekt en zijn "beast" inlaadt en de neus van zijn Boeiing terug richting Washington richt. Wij hebben hier in Europa al zeveraars en onruststokers genoeg. Wel voorzichtig zijn op het trappeke, hé Joe?
 • Marga Printemps

  4 maanden geleden
  eric reynebeau, het verleden is voorbij. De toekomst is belangrijk nu en die ziet er verre van goed uit voor de gewone mens. Zie maar wat het WEF in petto heeft voor ons allemaal, buiten hun natuurlijk.
 • Dries De Preter

  4 maanden geleden
  Biden is nog niet van een vliegtuigtrap gevallen, dus dat valt mee. Intussen circuleren de eerste filmpjes op internet over zijn failures. Tijdens een persconferentie van de G7-top lispelde hij gedurende een volle minuut. En tijdens het persmoment voor de Navo-top in Brussel stelde hij de Zuid-Afrikaanse president voor aan de andere aanwezigen. Net nadat Boris Johnson dat al gedaan had. Om medelijden van te krijgen...
 • piet devlieger

  4 maanden geleden
  "We hebben Rusland dat niet handelt zoals we hadden gehoopt, en China evenmin". Biden leeft nog in de fantasiewereld dat Amerika zegt 'we zijn hier' en dat iedereen opzit en pootjes geeft. Enkel Europa doet dit - de schoothondjes van de Amerikanen. @eric reynebau : misschien eens nog wat verder in de geschiedenis kijken en zien wat de rol van Amerika was in het ontstaan van de wereldoorlogen (ook andere oorlogen) en om vast te stellen dat het Marshallplan geen cadeau was maar keiharde business.