AP
Volledig scherm
© AP

Biden kondigt vaccinatieverplichting aan voor 100 miljoen Amerikanen: “Geduld raakt op”

UPDATEHet Witte Huis kondigt ingrijpende nieuwe federale vaccin -en testvereisten aan die maar liefst 100 miljoen Amerikanen treffen, ongeveer twee derde van de gehele Amerikaanse beroepsbevolking. Dit in een allesomvattende poging om het aantal vaccinaties stevig op te krikken en de verder oprukkende deltavariant in te dammen. 

96 reacties

 • Rudolf van Rooy

  2 weken geleden
  Hij zegt en verteld ook maar wat hem van bovenaf wordt opgedragen geen enkele uit spraak komt van hem zelf,
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Het grote verschil tussen B en de USA. De grondwet van de Verenigde Staten, geschreven in 1787, geratificeerd in 1788 en in werking sinds 1789, is 's werelds oudste en langst bestaande schriftelijke regeringshandvest. De eerste drie woorden – “We The People” – bevestigen dat de regering van de Verenigde Staten bestaat om haar burgers te dienen. Om de vrijheid van elke burger te waarborgen, garanderen de wetten van de Verenigde Staten bepaalde vrijheden etc. Biden kan deze wetten niet veranderen.
 • Paul Jansen

  1 maand geleden
  Bij verplichte vaccinatie moet men ook verplicht de grenzen sluiten , anders komt gelijk welke variant vliegensvlug binnenwaaien. Dus het hele land potdicht en niemand binnen- of buitenlaten. Begin er maar aan.
 • Jennifer Peeters

  1 maand geleden
  Eindelijk eens iemand met gezond verstand. Waarom kan dat in België weeral niet?
 • Johan Buelens

  1 maand geleden
  Chapeau, dat had ik niet durven dromen dat er iemand in Amerika laat staan de President hier zijne nek voor ging uitsteken! Het is misschien niet de beste President die ze daar ooit gehad hebben maar aan ballen ontbreekt het hem toch niet! Nu onze politieke leiders nog en misschien kan het tij dan echt stilaan beginnen keren!
 1. Minister Vandenbroucke wil verplichte prik voor zorgpersoneel, Margot Cloet: “Zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn in de zorg”

  Minister Vandenbrou­c­ke wil verplichte prik voor zorgperso­neel, Margot Cloet: “Zou een vanzelf­spre­kend­heid moeten zijn in de zorg”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zal voorstellen om een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in te voeren. Dat heeft hij vanavond gezegd in het Canvas-programma “Terzake”. “Ik zal uitdrukkelijk in de federale regering en aan de collega’s in de gewesten voorstellen dat we vaccinatie verplicht maken voor mensen die actief zijn in de zorg”, stelde hij.
 2. Experten Studiecentrum voor Kernenergie weigeren advies Hoge Gezondheidsraad te ondertekenen: “Conclusies zijn niet gebaseerd op wetenschappelijke consultatie”

  Experten Studiecen­trum voor Kernener­gie weigeren advies Hoge Gezond­heids­raad te onderteke­nen: “Conclusies zijn niet gebaseerd op wetenschap­pe­lij­ke consulta­tie”

  Drie experten van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol die meewerkten aan het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR), trekken hun handen af van het eindrapport. Dat meldt het SCK maandag. De onderzoekers weigerden het rapport te ondertekenen omdat hun wetenschappelijke integriteit werd aangetast. Ze werden bovendien onder druk gezet om het rapport toch te onderschrijven, klinkt het.
 3. HET DEBAT. Moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen als coronasituatie zou verergeren? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moeten niet-gevacci­neer­den minder vrijheden krijgen als coronasitu­a­tie zou verergeren? Dit is jullie mening

  Als de coronasituatie in ons land opnieuw zou verergeren, dan moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen dan gevaccineerden. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Ik zal niet tolereren dat meer dan 90 procent in Vlaanderen bestraft wordt door mensen die vrij egoïstisch zijn en niet denken aan het algemeen belang”, luidt het. Wat denk jij? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.