AP
Volledig scherm
© AP

Biden kondigt vaccinatieverplichting aan voor 100 miljoen Amerikanen: “Geduld raakt op”

UPDATEHet Witte Huis kondigt ingrijpende nieuwe federale vaccin -en testvereisten aan die maar liefst 100 miljoen Amerikanen treffen, ongeveer twee derde van de gehele Amerikaanse beroepsbevolking. Dit in een allesomvattende poging om het aantal vaccinaties stevig op te krikken en de verder oprukkende deltavariant in te dammen. 

96 reacties

 • Rudolf van Rooy

  1 week geleden
  Hij zegt en verteld ook maar wat hem van bovenaf wordt opgedragen geen enkele uit spraak komt van hem zelf,
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Het grote verschil tussen B en de USA. De grondwet van de Verenigde Staten, geschreven in 1787, geratificeerd in 1788 en in werking sinds 1789, is 's werelds oudste en langst bestaande schriftelijke regeringshandvest. De eerste drie woorden – “We The People” – bevestigen dat de regering van de Verenigde Staten bestaat om haar burgers te dienen. Om de vrijheid van elke burger te waarborgen, garanderen de wetten van de Verenigde Staten bepaalde vrijheden etc. Biden kan deze wetten niet veranderen.
 • Paul Jansen

  1 maand geleden
  Bij verplichte vaccinatie moet men ook verplicht de grenzen sluiten , anders komt gelijk welke variant vliegensvlug binnenwaaien. Dus het hele land potdicht en niemand binnen- of buitenlaten. Begin er maar aan.
 • Jennifer Peeters

  1 maand geleden
  Eindelijk eens iemand met gezond verstand. Waarom kan dat in België weeral niet?
 • Johan Buelens

  1 maand geleden
  Chapeau, dat had ik niet durven dromen dat er iemand in Amerika laat staan de President hier zijne nek voor ging uitsteken! Het is misschien niet de beste President die ze daar ooit gehad hebben maar aan ballen ontbreekt het hem toch niet! Nu onze politieke leiders nog en misschien kan het tij dan echt stilaan beginnen keren!
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. BINNENKIJKEN. Adele heeft ingekaderde kauwgom van Céline Dion omhoog hangen in haar villa in Los Angeles
  Celebrities

  BINNENKIJ­KEN. Adele heeft ingekader­de kauwgom van Céline Dion omhoog hangen in haar villa in Los Angeles

  Adele (33) is terug van weggeweest en iedereen zal het geweten hebben. Vorige week vrijdag bracht de Britse zangeres haar nieuwe single ‘Easy On Me’ uit en ondertussen gaf de Grammy-winnares haar fans ook al een rondleiding in haar huis in Los Angeles. Tijdens de tour kregen haar volgers bovendien een glimp te zien van het meest waardevolle item van de zangeres: een ingekaderde kauwgom van Céline Dion.
 3. HET DEBAT. Moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen als coronasituatie zou verergeren? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moeten niet-gevacci­neer­den minder vrijheden krijgen als coronasitu­a­tie zou verergeren? Dit is jullie mening

  Als de coronasituatie in ons land opnieuw zou verergeren, dan moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen dan gevaccineerden. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Ik zal niet tolereren dat meer dan 90 procent in Vlaanderen bestraft wordt door mensen die vrij egoïstisch zijn en niet denken aan het algemeen belang”, luidt het. Wat denk jij? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 4. Minister Vandenbroucke wil verplichte prik voor zorgpersoneel, Margot Cloet: “Zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn in de zorg”

  Minister Vandenbrou­c­ke wil verplichte prik voor zorgperso­neel, Margot Cloet: “Zou een vanzelf­spre­kend­heid moeten zijn in de zorg”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zal voorstellen om een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in te voeren. Dat heeft hij vanavond gezegd in het Canvas-programma “Terzake”. “Ik zal uitdrukkelijk in de federale regering en aan de collega’s in de gewesten voorstellen dat we vaccinatie verplicht maken voor mensen die actief zijn in de zorg”, stelde hij.