Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

Beurzen en olieprijzen tonen herstel na eerdere ‘omikronschok’

Beleggers op de beurzen lijken maandag weer wat te zijn bekomen van de ergste schrik over de nieuwe coronavariant, omikron genaamd. De variant uit zuidelijk Afrika, die inmiddels is vastgesteld in verschillende landen, zorgde vrijdag voor zware koersverliezen op de aandelenmarkten. Ook de olieprijzen stijgen weer.

3 reacties

 • johan ruell

  1 jaar geleden
  Herstel? Het duurt bijvoorbeeld 4 maanden om Kinepolis omhoog te krijgen van 45 naar 57 maar op één week is gans het opgebouwde terug weg , dat is 20 procent. Toppunt is dat men predikt van naar de beurs te stappen omdat veel te veel geld geparkeerd staat op spaarrekeningen. De beleggingsadviseurs hebben blijkbaar hun lesje nog niet geleerd en maken mensen nog steeds blaasjes wijs. Als ik die van mij tegenkom...zal ook zijn beste dag/week niet zijn.
 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  Hopelijk een warme winter dan hebben we minder last van de CO2 heffingen die Europa oplegt ?Wij (groen ) gaan daarvoor gascentrales bouwen om de taksen verder te betalen . Hopelijk nog veel Corona dan dalen de prijzen vanzelf en ook de hoge BTW
 • Paul Sempels

  1 jaar geleden
  De Vivaldi regering heeft beslist dat de olie prijzen minsten 2 EUR de liter zullen kosten
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeersboetes verhogen naarmate je inkomen hoger is?
  119

  DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeers­boe­tes verhogen naarmate je inkomen hoger is?

  Verkeersboetes moeten afhankelijk worden van het loon van de overtreder. Dat vinden de Waalse socialisten. Het normale boetebedrag zou verdrievoudigen voor mensen met een hoog loon als het van de PS afhangt. Wat denk jij? Moeten mensen die een hoger loon hebben, ook hogere verkeersboetes betalen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experten en politici ervan vinden. Presentatoren Sven en Anke van Joe FM vragen de mening van hun luisteraars in deze poll.
 2. Beurzen dalen fors uit angst om nieuwe coronavariant
  Economie

  Beurzen dalen fors uit angst om nieuwe coronavari­ant

  De nieuwe coronamutatie B.1.1.529 die in Zuid-Afrika rondwaart en donderdag wereldkundig werd gemaakt, zorgt overal ter wereld voor bezorgde reacties. Engeland, Israël en Schotland sluiten de grenzen voor meerdere Afrikaanse landen en ook Australië overweegt reisbeperkingen in te stellen. Intussen kelderden de Aziatische markten en olieprijzen in reactie op het nieuws. Ook de Europese beurzen gaan een fors lagere opening tegemoet.