Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

Beurzen en olieprijzen tonen herstel na eerdere ‘omikronschok’

Beleggers op de beurzen lijken maandag weer wat te zijn bekomen van de ergste schrik over de nieuwe coronavariant, omikron genaamd. De variant uit zuidelijk Afrika, die inmiddels is vastgesteld in verschillende landen, zorgde vrijdag voor zware koersverliezen op de aandelenmarkten. Ook de olieprijzen stijgen weer.

3 reacties

 • johan ruell

  2 maanden geleden
  Herstel? Het duurt bijvoorbeeld 4 maanden om Kinepolis omhoog te krijgen van 45 naar 57 maar op één week is gans het opgebouwde terug weg , dat is 20 procent. Toppunt is dat men predikt van naar de beurs te stappen omdat veel te veel geld geparkeerd staat op spaarrekeningen. De beleggingsadviseurs hebben blijkbaar hun lesje nog niet geleerd en maken mensen nog steeds blaasjes wijs. Als ik die van mij tegenkom...zal ook zijn beste dag/week niet zijn.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Hopelijk een warme winter dan hebben we minder last van de CO2 heffingen die Europa oplegt ?Wij (groen ) gaan daarvoor gascentrales bouwen om de taksen verder te betalen . Hopelijk nog veel Corona dan dalen de prijzen vanzelf en ook de hoge BTW
 • Paul Sempels

  2 maanden geleden
  De Vivaldi regering heeft beslist dat de olie prijzen minsten 2 EUR de liter zullen kosten
 1. Beurzen dalen fors uit angst om nieuwe coronavariant
  Economie

  Beurzen dalen fors uit angst om nieuwe coronavari­ant

  De nieuwe coronamutatie B.1.1.529 die in Zuid-Afrika rondwaart en donderdag wereldkundig werd gemaakt, zorgt overal ter wereld voor bezorgde reacties. Engeland, Israël en Schotland sluiten de grenzen voor meerdere Afrikaanse landen en ook Australië overweegt reisbeperkingen in te stellen. Intussen kelderden de Aziatische markten en olieprijzen in reactie op het nieuws. Ook de Europese beurzen gaan een fors lagere opening tegemoet.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.