Betoverende Janna en ontroerende Lola stelen de show in 'The Voice', voor populaire Sepp zit het er helaas op

Team Bent trapte vanavond de derde liveshow van 'The Voice van Vlaanderen' op gang met 'Video Killed The Radio Star' van The Buggles. Het was het begin van een topavond die helaas weer het eindpunt was voor enkele kandidaten. De guitige Yana, de populaire Sepp, de mysterieuze Laura en harde werker Kim moesten de wedstrijd verlaten.

TEAM BART

De eerste die zich mocht laten gaan in Flanders Expo in Gent, was Lisa. De nieuwe Natalia bracht 'Can't Hold Us' van Macklemore en Ryan Lewis ten berde. De powerlady uit de Kempen was opnieuw op geen valse noot te betrappen en rammelde de rapstukjes vlekkeloos af.  "Het is eens iets anders dan Céline Dion", zei Lisa achteraf. Voor Natalia mocht er nog net iets meer kracht in de performance zitten.

Lisa
VTM Lisa

Lisa had het strijdtoneel nog maar pas verlaten en Robin stond al klaar. Zij bracht 'Hurt' van Christina Aguilera, een krachtige balad. In tegenstelling tot Aguilera zelf liet Robin overdadige tierlantijntjes achterwege, en met succes. "Je hebt dat fantastisch gedaan", aldus een fiere coach Bart.

Robin
VTM Robin

Yana ging de gezellige toer op met een kampvuurversie van 'Man in the Mirror' van Michael Jackson. Ze liet wel de eerste valse nootjes van de avond optekenen. Dat was ook Natalia niet ontgaan, "maar ik vergeet altijd mijn opmerkingen door uw lieflijkheid." Ook Bent was niet laaiend enthousiast: "Het was gezellig, maar we moeten dieper kunnen gaan dan dat." Bart vond dat zijn collega juryleden wel heel streng oordeelden. Terecht?

Yana
VTM Yana

Wie dacht dat Jan de wedstrijd vroeg zou moeten verlaten, heeft ongelijk. Want de 48-jarige overleefde zijn eerste liveshow en bracht 'With a Little Help from My Friends' in de Joe Cocker-versie. Naar goede gewoonte gaf Jan weer het volle pond. Eén brok energie. "Hier word ik zo goed gezind van", aldus An Lemmens. "Gij zijt toch ne kerel", zei Natalia.

Tussendoor gaf Jan zijn teamgenotes nog een initiatie yoga. De 'kat'-pose zal nooit meer dezelfde zijn...

Op Twitter brak meteen een storm los: foto's van echte katten in yogapose veroverden in geen tijd het internet.

Het verdict

Het sprookje gaat verder voor Jan, want Bart beslist om hem mee te nemen naar de volgende ronde.

De winnares van de stemming is Lisa, ook zij mag een ronde verder. "Wij zijn verscheurd", zei een emotionele Bart, die uiteindelijk Yana naar huis stuurde. Haar prestatie kon dus ook hem niet helemaal bekoren.

TEAM KOEN

De jarige Lola mocht voor Team Koen de spits afbijten met het mierzoete 'All of Me' van John Legend. Terwijl een jongeman rond haar kronkelde gaf Lola het beste van zichzelf. Voor ze overladen werd met complimentjes bezong de jury haar luidkeels met 'Happy Birthday'. "Je hebt aan het nummer een diepgang gegeven waar ik ademloos van word."

Lola
VTM Lola

"De lean van Michael Jackson ziet er simpel uit, maar dat is hij niet", zegt Sepp. Die 'lean' ziet er ons hoegenaamd niet simpel uit, maar Sepp toonde even hoe het moest. Hij bleef van valpartijen gespaard tijdens zijn versie van 'Drag Me Down' van de Britse boysband One Direction, maar werd nadien wel wat onderuit gehaald door de jury. Bart vond de prestatie van Sepp "vederlicht" tegenover die van Lola en coach Koen weet niet goed wat met Sepp aan te vangen.

Sepp
VTM Sepp

"Klassiek kan ook hip zijn", aldus An Lemmens. En daar is Leen het levende bewijs van. Een van de revelaties van The Voice zong een bijzonder krachtige en moderne versie van de Habanera van George Bizet. "Ik heb het gevoel dat je echt begint te genieten van op het podium te staan", zei coach Koen. "In het begin kwam je op het podium met een beetje kaka in de broek en nu sta je daar wel met een act."

Leen
VTM Leen

Sandra, die een van de krachtigste stemmen van de competitie heeft, bracht een ingetogen versie van 'We Don't Have to Take our Clothes off' van Ella Eyre. Wat ons betreft een van de beste prestaties van de avond, maar voor Bent mocht het iets minder stroperig zijn: "Hopelijk spat je volgende keer wel van het scherm". "Ik snap de bemerking van Bent, maar dit was de versie waarvoor we gekozen hebben. Ik hing aan jouw lippen", bood Koen weerwoord. "Ik kan niet wachten om je volgende week terug te zien."

Sandra
VTM Sandra

Het verdict

"Mijn teamleden zijn al lang geen kandidaten meer, het zijn artiesten", was Koen lovend. Hij nam Lola als eerste mee naar de volgende ronde.

Operazangeres en publiekslieveling Leen kreeg de meeste stemmen van de kijkers. Koen koos ervoor om Sandra het laatste ticket te geven. Sepp, die de bui wellicht al zag hangen, moet de wedstrijd verlaten.

TEAM BENT

Gilles, die andere publiekslieveling, zwierde prompt een moonwalk uit zijn sloffen op de beats van 'Lady' van Modjo. "Veel kandidaten van Eurosong komen uit 'The Voice' en dat zou zomaar ook eens met jou kunnen gebeuren", was Bart lovend. "Het is ongelooflijk hoe je je ontpopt als je in een vol Flanders Expo terechtkomt", aldus coach Bent.

Gilles
VTM Gilles

Een in zwart-wit gehulde Laura, die een beetje leek op het doppler-effect, bracht een geheimzinnige versie van de topschijf 'Electric Feel' van MGMT. Het schuchtere meisje van de audities is vandaag helemaal verdwenen. Die ene uitschuiver bij de hoge tonen, vergeten wij graag, maar Natalia niet. Zij vond dat Laura zangtechnisch net iets tekort komt.

Links: Sheldon uit 'The Big Bang Theory' verkleed als het Doppler-effect; Rechts: Laura in 'The Voice'
IMDB;VTM Links: Sheldon uit 'The Big Bang Theory' verkleed als het Doppler-effect; Rechts: Laura in 'The Voice'

Janna zegt nog nooit iets te hebben gewonnen, behalve een "rotte asbak bij een tombola". Na haar versie van 'Soon We'll Be Found' van Sia denken we dat eindwinst van 'The Voice' binnenkort wel eens naast die asbak in haar prijzenkast kan belanden. "Jouw enthousiasme naast het podium en jouw ingetogenheid erop zijn fantastisch", zei Natalia.

Janna
VTM Janna

Sophie bracht nog nooit een uptempo nummer in 'The Voice', tot vandaag. Haar groovy versie van 'Fifty Ways to Leave Your Lover' van Paul Simon kon Koen niet echt bekoren. "Rare keuze van Bent, want je zat niet echt in je comfortzone", klonk het. Bent was het daar niet mee eens: "Ik vond het heel mooi."

Sophie
VTM Sophie

Het verdict

Het ziet er opnieuw een beetje meer naar uit dat die rotte asbak binnenkort gezelschap krijgt van een nieuwe prijs, want Bent kies Janna als eerste.

Gilles kreeg de meeste stemmen van de kijkers en Bent nam Sophie mee als derde en laatste kandidaat. Laura moet de wedstrijd verlaten.

TEAM NATALIA

David leverde door enkele valse noten niet zijn beste prestatie af, maar kon Bent wel bekoren met zijn gezellige versie van 'Just The Two Of Us' van Bill Withers. "Ik kon niet wachten om met jou op de Chesterfield te gaan zitten met een glaasje cognac." En Bart nam zelfs het woord "virtuoos" in de mond. "David staat er als hij er moet staan", zei coach Natalia. "Wij hopen dat iedereen volop voor David stemt."

David
VTM David

Dat Jimmy een klok van een stem heeft, is al lang geen geheim meer. De voormalige backing vocalist van zowel Koen als Bent bracht een knappe versie van 'Killer' van Adamski. "Je bent een topzanger, je bent loepzuiver, maar je zou wel wat meer passie kunnen brengen", oordeelde Koen. "Voor Jimmy is het moeilijk om knopen door te hakken, net omdat hij zo goed kan zingen. Maar met 'Killer' hebben we wel een ander segment aangesneden."

Jimmy
VTM Jimmy

Kim kreeg de volle steun van haar grootmoeder 'Moeke', maar we betrapten haar wel op enkele valse nootjes. Toch kon haar versie van 'Homeless" van Marina Kaye ons bekoren. Natalia had veel lof voor haar poulain: "Je bent een heel fijn mens om mee om te gaan en je bent een echt werkpaard", zei Natalia. "Je gaat altijd goed om met kritiek en dat getuigt van veel maturiteit."

Kim
VTM Kim

In een witte jurk ging Camille 'Paint it Black' van The Rolling Stones te lijf. Coach Natalia was laaiend enthousiast over de maturiteit waarmee Camille het rocknummer bracht. "En dat voor een kind van 17", klonk het.

Camille
VTM Camille

Het verdict

David maakte de grootste indruk op coach Natalia en mag dus als eerste mee naar de volgende ronde.

Jimmy kreeg de meeste stemmen van de kijkers, waarna Natalia een moeilijke keuze te wachten stond. Ze koos voor Camille, waardoor Kim de wedstrijd moet verlaten.