Beste B&B van België staat in Koksijde

Kos
Gastenverblijf Evergreen is de beste B&B van ons land. Dat blijkt uit de jaarlijkse Horeca Awards, die onlangs werden uitgereikt.

Evergreen is gevestigd in een typische kustvilla en telt drie kamers die in 2008 werden vernieuwd en elk hun eigen karakter hebben. De B&B ligt vlak bij het strand van Koksijde en beschikt over een grote tuin. Patrick en Christine ontvangen je er hartelijk en het ontbijt wordt aangepast aan je wensen: dieet, glutenvrij, vet- of caloriearm, zoutarm, alles is mogelijk. Een tweepersoonskamer met ontbijt kost 95 euro. Er zijn kortingen en arrangementen voor wie langer dan één nacht blijft.

De Rentmeesterhoeve in Poperinge en Azadro in Linkhout kwamen als tweede en derde uit de peiling.

Bij de hotels kwam Hotel Amfora uit Poperinge als beste uit de peiling. Dit hotel-restaurant ligt in een neogotisch gebouw op de markt, telt acht kamers en een orangerie. Het ontbijtbuffet is bijzonder uitgebreid. Het hotel opende zijn deuren in 2009 maar begin 2013 openden Nancy en Dominique een nieuwe vleugel met lift, voor rolstolgebruikers. Een tweepersoonskamer met ontbijt heb je al vanaf 108 euro.

Hotel Lepelbed uit Melle en Carlton Hotel uit Gent sleepten de ereplaatsen in de wacht.

Sparein uit Beveren werd verkozen tot beste welnesszaak van België. De Bosrust uit Essen is de meest kindvriendelijke/fietsvriendelijke horecazaak en de stad Halle kwam als meest horecavriendelijke gemeente van België uit de peiling, gevolgd door Poperinge en Genk.

De resultaten vind je hier.