#NooitMeerLeffe meldt iemand op Twitter bij deze niet mis te verstane foto.
Volledig scherm
#NooitMeerLeffe meldt iemand op Twitter bij deze niet mis te verstane foto. © Twitter @MrPosEnergy

Beslissing om Leffe voortaan ook in Russische brouwerijen te maken zorgt voor ophef

De beslissing om Leffe, een van de internationale exportbieren van AB InBev, binnenkort in zeven Russische brouwerijen te brouwen, zorgt voor ­beroering. Het ene na het andere bedrijf trekt immers weg uit Rusland, vanwege de inval in Oekraïne. Het nieuws leidt tot oproepen om Leffe en andere AB Inbev-bieren te boycotten.

89 reacties

 • Marcel Desmet

  5 maanden geleden
  Leffe is niet mijn favoriete bier, maar mocht het zo zijn, ik zou het niet laten staan omdat de Russen dat ook graag drinken. En niet iedereen is pro-Zelensky en doet wat die clown gans Europa oplegt, alleen durven de meesten het niet openbaar vertellen.
 • GUNTER ORTMANN

  5 maanden geleden
  Ik stop met Leffe drinken en verkoop mijn aandelen in AB Inbev
 • Peter Deroost

  5 maanden geleden
  Ik ben een fervente leffe drinker, maar nu stop ik radicaal met leffe en alles wat uit AB inbev komt. Er zijn meer dan goenoeg volwaardige bieren die niet van AB inbev komen. Ik roep op tot boycot
 • Luc Caels

  5 maanden geleden
  Als dat waar is, geen Leffe meer voor mij en men familie.
 • Jean Jansens

  5 maanden geleden
  Denkt men hier nu werkelijk dat de Russen er wakker van liggen als dit bier niet meer te verkrijgen is? Ik ben zeker dat dit niet zo is, de winsten van de Europese en Amerikaanse bedrijven zal alleen maar dalen. Weet je nog de boycot met het fruit uit Limburg wie was hier het slachtoffer?
 1. Leuvense brouwers introduceren gelegenheidsbier ‘Putin Huilo’: “Letterlijk te vertalen als ‘Poetin lulhoofd’”
  Leuven/Kessel-Lo

  Leuvense brouwers introduce­ren gelegen­heids­bier ‘Putin Huilo’: “Letterlijk te vertalen als ‘Poetin lulhoofd’”

  Net op tijd voor het Leuven Innovation Beer Festival, een initiatief van het Haachtse Hof Ten Dormaal, voltooiden de vijf groot-Leuvense brouwers hun collab beer ‘Putin Huilo’: een Oekraïens recept van brouwerij Pravda, ter ondersteuning van het oorlogsgeweld. “Mensen zijn teleurgesteld wanneer ze vaststellen dat het een lekker bier geworden is.”