Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/iStockphoto

Berichtendienst SKY ECC quasi opgedoekt

Sky ECC heeft zijn communicatieplatform afgesloten nadat BlackBerry - die diensten aan het bedrijf leverde - de berichtendienst had afgeblokt. Dat meldt Vice. Eerder hadden ook al de Amerikaanse en Canadese autoriteiten de website van SKY ECC volledig offline gehaald.

0 reacties

 1. De drie lagen in het Sky-drugsnetwerk ontbloot: de kingpins, de bovenwereld en de resellers
  PREMIUM

  De drie lagen in het Sky-drugsnet­werk ontbloot: de kingpins, de bovenwe­reld en de resellers

  Dankzij de grootste politieactie in ons land ooit, operatie Sky, kon een volledig drugsnetwerk worden blootgelegd. Dinsdag werden 48 personen aangehouden en voorgeleid. De speurders slaagden erin om het geliefkoosd communicatiemiddel van de drugskartels, de Sky ECC-cryptofoon, te kraken en onderschepten zo in totaal 1 miljard criminele berichten. Die berichten vanuit de criminele onderwereld leggen een netwerk bloot van de kleine verdelers in het Antwerpse tot de grote haaien in Dubai. En ook de ‘bovenwereld’ blijft niet gespaard. Een overzicht.
 2. Maak kennis met ‘de Hulk’ van de Antwerpse drugsspeurders, opgepakt in Operatie Sky
  PREMIUM

  Maak kennis met ‘de Hulk’ van de Antwerpse drugsspeur­ders, opgepakt in Operatie Sky

  Schouders als kanonskogels, een kleerkast van bijna een meter breed en twee stalen armen. De Antwerpse ‘Hulk’ wil je liever niet tegenkomen in het donker en daar kunnen de drugsdealers in de haven over meespreken. D.L. werkt bij de operationele sectie van DOT-team van de Antwerpse politie: het echte straatwerk, waarbij ze drugsdealers onderscheppen nadat de drugs geleverd wordt. Tot nu, want deze agent werd donderdag zelf samen met zijn echtgenote opgepakt. Welke dubbele rol speelde hij? En is de rekening in Dubai met daarop 700.000 euro van hem?
 3. Is de drugsmaffia effectief knock-out geslagen? “Kopstukken zullen vanuit de gevangenis hun zaken blijven aansturen”
  PREMIUM

  Is de drugsmaf­fia effectief knock-out geslagen? “Kopstukken zullen vanuit de gevangenis hun zaken blijven aansturen”

  “Wie denkt dat het cocaïneprobleem in Antwerpen nu van de baan is, of toch bijna, die vergist zich. De hele handel zal blijven draaien”, zei de Antwerpse advocaat Omar Souidi dit weekend in onze krant. Na operatie Sky: is de drugsmaffia effectief knock-out geslagen? Of kruipen ze recht na enkele seconden om de volgende container ‘wit goud’ met bestemming Antwerpen te vullen? “Het is een straatje zonder einde.”
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt