Benteke zorgt al na zeven seconden voor 0-1 en heeft WK-wereldrecord te pakken

Als u in het begin van de WK-kwalificatiematch tussen Gibraltar en België nog snel even een drankje gaan halen bent, dan hebt u de 0-1 van Christian Benteke ongetwijfeld gemist. De spits van Crystal Palace had immers maar iets meer dan zeven seconden nodig om zijn naam op het scorebord te zetten. Nooit eerder werd er sneller gescoord in een WK-(voorronde)match.

Gibraltar mocht de wedstrijd op gang trappen, maar de Rode Duivels zetten meteen druk en na knullig balverlies kon Benteke doorstomen met de bal aan de voet. Hij kapte zijn verdediger uit en trapte het leer met zijn linker voorbij doelman Ibrahim.

De snelste interlandgoal is het alvast niet. In 2013 deed Podolski tegen Ecuador nog straffer. De Duitse winger legde de openingsgoal toen al na ruim zes seconden in het mandje (zie video onder).

Maar het snelste doelpunt in een WK-(kwalificatie)match, staat sinds vandaag dus wel op naam van Benteke. De aanvaller brak een record van Davide Gualtieri uit 1993. Gualtieri scoorde toen na 8,4 seconden voor San Marino tegen Engeland. Belangrijk verschil: San Marino trapte wel zélf af, België niet. Benteke maakte trouwens meteen ook de snelste goal ooit voor de Rode Duivels.

De allersnelste goal in een voetbalwedstrijd staat wellicht op naam van de Serviër Vuk Bakic. Die ging meteen bij de aftrap zijn kans en joeg de bal al na twee seconden tegen het net (zie video onder).