Benefietconcert in Manchester Arena na aanslag: "Niets zal ons verdelen"

afp
Het benefietconcert 'We are Manchester' was het eerste concert in Manchester Arena sinds de aanslag van mei. Tijdens de avond werden de 22 slachtoffers herdacht.

Er waren onder meer optredens van Rick Astley, Blossoms, The Courteeners en Pixie Lott. Ook Noel Gallagher trad op tijdens het benefietconcert. Hij zong het Oasis-nummer 'Don't Look Back in Anger'. "Het is een soort van volkslied geworden", vertelt de zanger. "En elke keer we dit nummer zingen, zullen we winnen."

Noel Gallagher
getty Noel Gallagher

Verschillende familieleden en vrienden van de slachtoffers waren aanwezig op het concert in Manchester Arena. Burgemeester Andy Burnham las de namen voor van de 22 slachtoffers. "Bedankt om hier allemaal samen te komen", sprak Burnham. "We zijn Manchester, een verenigde stad. Niets zal ons veranderen, niets zal ons verdelen."

Andy Burnham, burgemeester van Manchester
afp Andy Burnham, burgemeester van Manchester

Extra veiligheidsmaatregelen

Een team van traumaspecialisten stond klaar om hulp te bieden tijdens de emotionele heropening van de concertzaal. De schade aan het gebouw is hersteld. Er werden daarnaast ook heel wat veiligheidsmaatregelen getroffen. Er was extra beveiliging voorzien en rugzakken werden niet toegelaten.

De opbrengst van de avond gaat naar het Manchester Memorial Fund.

afp