Archiefbeeld. Premier Alexander De Croo en vrijwilligers van het Solidariteitskonvooi België bij de Poolse plaats Medyka, dichtbij de grens met Oekraïne. (12/04/22)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Premier Alexander De Croo en vrijwilligers van het Solidariteitskonvooi België bij de Poolse plaats Medyka, dichtbij de grens met Oekraïne. (12/04/22) © BELGA

Belgische vereniging brengt 15 ton medisch materiaal naar Oekraïens ziekenhuis

De Belgische vereniging ‘Convoi de la solidarité Belgique' (‘Solidariteitskonvooi België') heeft ruim vijftien ton medisch materiaal geschonken aan een ziekenhuis in Ljoebasjivka, in het centrum van het door Rusland binnengevallen Oekraïne.

  1. Vlaams Belang en Groen willen speciale nummerplaat voor parlementsleden afschaffen, Freilich: “Als het verdwijnt, ga ik er geen traan om laten”
    14

    Vlaams Belang en Groen willen speciale nummer­plaat voor parlements­le­den afschaffen, Freilich: “Als het verdwijnt, ga ik er geen traan om laten”

    Tom Van Grieken en Frank Troosters van Vlaams Belang hebben in de Kamer een wetsvoorstel ingediend om de bijkomende kentekenplaten ‘Hof’, ‘A’, ‘E’ en ‘P’ af te schaffen. Ook Groen is voorstander van het afschaffen van de ‘P’-plaat. Volgens de Vlaams Belang-partijvoorzitter is een roterend systeem, zoals N-VA-Kamerlid Michael Freilich maandag demonstreerde, verboden, maar dat ontkent die laatste “met klem”.