Belgische ondernemingen 'rijpen' onder één dak in San Francisco

enterprise-ireland.com
Belgische ondernemingen met uitbreidingsplannen in de Verenigde Staten, kunnen voortaan ook samenhokken in San Francisco, aan de Amerikaanse westkust. De Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel (BelCham) opent er morgen een "incubator", tweeënhalf jaar nadat er in New York (aan de oostkust) zo'n broedplaats voor startende bedrijven werd geopend.

De co-working ruimte in San Francisco krijgt de naam "Atelier in the bay" en is gevestigd in het financiële district van de stad. "Het zal dienen als een omgeving om te werken en te groeien, en als een ontmoetingsplaats voor Belgen, Belgische ondernemingen en hun vrienden aan de Amerikaanse westkust", stelt BelCham.

Een tiental bedrijven (zoals Guardsquare, Coveo, Swift, Genae en Ticto) kreeg al de goedkeuring om zich in het atelier te vestigen.

BelCham wil met de ruimtes zorgen voor economische groei en jobcreatie in België. "Wanneer de marketing en verkoop van onze ondernemingen goed draaien in de VS, dan groeien hun onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen in België."