Hans Kluge, Europees directeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zegt dat de herfst cruciaal wordt.
Volledig scherm
Hans Kluge, Europees directeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zegt dat de herfst cruciaal wordt. © AFP

Belgische directeur WHO: “De tweede golf is nog niet eens begonnen”

“De tweede golf is nog niet eens begonnen.” Dat zegt de Belg Hans Kluge, die Europees directeur is van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), vandaag in een interview met De Tijd. Volgens de topman wordt de herfst cruciaal: als drie typische fenomenen die zich dan voordoen, kunnen samenvallen met een nieuwe golf van het virus.

26 reacties

 • Vuylaert Petra

  5 maanden geleden
  Wie de cijfers volgt , wie het corona nieuws volgt sinds het begin weet dat deze man enkel de waarheid spreekt, probleem is dat velen zo de vrijheden en luxe gewend zijn dat ze niets willen bijdragen om vol te houden, had men wat meer inzet getoond dan zaten we nu niet met zo'n zware opstoot die dus niet de 2de golf is. Een 2de golf is wereldwijd , er komt nog een derde golf. Het had nog erger gekund was er geen groep die zich wel inzet en die volhoud.
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Zweden heeft 82323 geregistreerde besmettingen. Dat zijn er 13.000 meer dan België. Met een bevolking voor Zweden van 10 miljoen inwoners en een landoppervlakte 15 keer groter dan België. Op 7 augustus kwamen er volgens de John Hopkins data 356 besmettingen bij. De dag daarvoor 426, Peter Dijk.
 • thierry bollaert

  5 maanden geleden
  Nu america de who op hun plaats gezet hebben en geld ingehouden heeft zijn ze er snel bij om paniekcommunicatiecte doen die totaal overdreven is Trump heeft gelijk, who is een dure praatbarak voor niks nodig.
 • Eddy Crikemans

  5 maanden geleden
  Ik moet Trump gelijk geven dat hij dat clubje onnozelaars niet meer steunt.Waarom hebben ze in februari niet ingegrepen in Europa.Nu het kalf verzopen is zal hij eens voor de dag komen.Stoppen met geld in die nuttelozen te steken.
 • GUY VERMESEN

  5 maanden geleden
  Het enige dat ze hier kunnen is mensen angst aanjagen. Van al de genomen maatregelen heeft er geen enkele geholpen. Ze hebben enkel gezorgd voor een enorm gat in de al lege schatkist. Het virus komt en gaat naar eigen wil en zal iedereen in de wereld aantikken. In Nederland durven ze die waarheid ten minste mededelen aan de bevolking. Maar als die zogenaamde welig tierende huis en tuin experten dit hier durven bekennen, is hun mediarijk uit. Zielig toch. Wees eens eerlijk.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug