Bakken met Jupiler in de brouwerij van AB InBev in het Luikse Jupille.
Volledig scherm
Bakken met Jupiler in de brouwerij van AB InBev in het Luikse Jupille. © BELGAPLUS

Belgische brouwers willen zo snel mogelijk 2019 evenaren na “slechtste jaar sinds WOII”

Het coronavirus scheelde meer dan een slok op de borrel voor de Belgische brouwerijen. De sector zag in 2020 na bijna zes maanden horecasluiting de totale binnenlandse consumptie meer dan 18 procent dalen. Bovendien daalde de export voor het eerst in jaren. Sectorvereniging Belgische Brouwers wil zo snel mogelijk de cijfers van 2019 opnieuw evenaren.

5 reacties

 • raf peeters

  1 maand geleden
  Ga bier over de grens halen,Duitsland en je betaald de helft minder en 't is nog lekker ook. Niet voor niks hanteert Duitsland het reinheidslabel waar ze in Belgie nog niet van gehoord hebben
 • johny vanderlinden

  1 maand geleden
  De prijs al aangepast, zal geen probleem zijn volgens mij, winst gegarandeerd.
 • Tuur Claessens

  1 maand geleden
  Weet dat velen van uw noorderburen, waaronder ik, graag een bijdrage leveren aan de omzet van de Belgische kwaliteitsbieren. Zeker met het EK 2021 een goede reden om bieren te drinken afkomstig uit het land waar men niet alleen de beste bieren brouwt maar ook het beste voetbal speelt. Succes !
 • Piet Hein

  1 maand geleden
  Aan de actuele prijzen is nu reeds merkbaar dat het 'inhalen' wel zal lukken. De inhaalbeweging is alom aanwezig in het nieuwe normaal en de consument betaal het gelag . De aandeelhouders zullen er weer bar weinig van merken vrees ik , zoals steeds.
 • Marc Van der Vloedt

  1 maand geleden
  Volgens mij "gewoon" een (wereldwijde) afrekening/gijzeling/afpersing in het HoReCa- en biermilieu geweest.