Ga naar de mobiele website
^ Top

Belgische bergwandelaar verpletterd onder steenmassa op Zugspitze in Beieren

Archiefbeeld van de Zugspitze, met z'n 2962 meter hoogte de hoogste berg van Duitsland.
getty Archiefbeeld van de Zugspitze, met z'n 2962 meter hoogte de hoogste berg van Duitsland.
Een 39-jarige Belg is om het leven gekomen bij het beklimmen van de berg Zugspitze in het Duitse Beieren, vlakbij de grens met Oostenrijk. De man kwam onder een neerstortende rotswand terecht en stierf ter plekke, zo meldt het Duitse persagentschap DPA. Het nieuws is bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om een Vlaming.

Andere bergwandelaars vonden de man kort nadat hij door de neerstortende steenmassa verpletterd werd. De man was zwaargewond en de mensen die hem aantroffen, probeerden nog om hem te reanimeren, maar dat bleek vruchteloos. Het is onduidelijk hoe de verzakking van de rotswand veroorzaakt werd.

De woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigt deze namiddag dat de man in het Beierse Grainau, dichtbij Garmisch-Partenkirchen, om het leven kwam door neerstortende rotsstukken. De identiteit van het slachtoffer wordt niet bekendgemaakt, maar de woordvoerder bevestigt dat het om een Nederlandssprekende gaat. Het ministerie heeft met de familie van het slachtoffer contact opgenomen.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug