Archiefbeeld. De voormalig president van Ecuador, Rafael Correa. (13/04/2021)
Volledig scherm
Archiefbeeld. De voormalig president van Ecuador, Rafael Correa. (13/04/2021) © AFP

“Belgisch gerecht gaat ex-president Rafael Correa niet uitleveren aan Ecuador”

Het Belgische gerecht heeft een verzoek van de Ecuadoraanse justitie tot uitlevering van oud-president Rafael Correa afgewezen. Dat heeft zijn verdediging vrijdag bekendgemaakt. Correa is in zijn land wegens corruptie veroordeeld tot acht jaar cel, maar hij verblijft momenteel in Brussel.

 1. Marthe (23) komt om na aanrijding met bestuurder onder invloed: “We hoorden de klap en zijn onmiddellijk komen kijken”
  Play

  Marthe (23) komt om na aanrijding met bestuurder onder invloed: “We hoorden de klap en zijn onmiddel­lijk komen kijken”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam Marthe H., een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. Romanie hoorde alles gebeuren en was als eerste ter plaatse.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Jarne (19) om het leven gebracht door ex (44) van mama tijdens gijzeling: “Verdachte was voorwaardelijk vrij”
  Play

  Jarne (19) om het leven gebracht door ex (44) van mama tijdens gijzeling: “Verdachte was voorwaarde­lijk vrij”

  In de Rodenbachstraat in Merksplas, in de Noorderkempen, is deze ochtend de 19-jarige Jarne Pire om het leven gekomen nadat hij vermoedelijk neergestoken werd door de ex-vriend (44) van zijn moeder (43). Zijn 22-jarige zus raakte ernstig gewond. De dader, die voor alle duidelijkheid niet de vader is van Jarne en zijn zus, was hun woning binnengedrongen en gijzelde vervolgens nog urenlang zijn ex. Rond het middaguur kon de politie de man overmeesteren. Hij blijkt gekend te staan voor meerdere feiten en was vrij onder voorwaarden, zo bevestigt het parket.
 2. President Biden aangeslagen na abortusbesluit Hooggerechtshof: “Trieste dag voor VS”, Trump is lovend: “Had al veel eerder moeten gebeuren”
  Play

  President Biden aangesla­gen na abortusbe­sluit Hoogge­rechts­hof: “Trieste dag voor VS”, Trump is lovend: “Had al veel eerder moeten gebeuren”

  De Amerikaanse president Joe Biden betreurt de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het grondwettelijk recht op abortus te schrappen. Staten kunnen daardoor zelf beslissen of ze abortus op hun grondgebied toelaten. “Ik sta gewoonweg versteld”, aldus Biden. Ex-president Donald Trump is daarentegen lovend over het besluit. Volgens hem “had het al veel eerder moeten gebeuren”.