Kenneth Lasoen van het Clingendael Instituut in Den Haag: "Het lijdt geen twijfel dat ook parlementairen of ministers benaderd worden."
Volledig scherm
PREMIUM
Kenneth Lasoen van het Clingendael Instituut in Den Haag: "Het lijdt geen twijfel dat ook parlementairen of ministers benaderd worden." © vincent duterne/photo news

België zet 21 Russische spionnen het land uit, maar daarmee is het risico niet afgewend

In navolging van Nederland zet België 21 Russische diplomaten het land uit. Ze worden ervan verdacht hun diplomatieke dekmantel te gebruiken om te spioneren, maar volgens veiligheidsexpert Kenneth Lasoen is het risico op spionage daarmee lang niet afgewend. “Ongeveer de helft van de Russische diplomaten in het buitenland zijn spionnen.”

4 reacties

 • Tawan Tawan

  12 maanden geleden
  Wat valt er in België te spioneren?
 • Vladimir De Leeuw

  12 maanden geleden
  Iedereen weet dat ambassade personeel altijd mogelijk spionnen zijn, ook de Amerikaanse... Dat is niets nieuws. Dat er nu, op dit ogenblik, zo op gereageerd wordt heeft dus enkel te maken met de oorlog in Oekraïne. En natuurlijk zal Rusland hierop "gepast" reageren, ten nadele van de Belgen in Rusland...
 • Martinne Vercoutere

  12 maanden geleden
  Weer typisch België,alle topvergaderingen zijn gebeurd en nu pas zetten ze spionnen het land uit. Wat een chaos hier.
 • christian demeester

  12 maanden geleden
  Werp de andere Russische diplomaten ook buiten en sluit de ambassade. Probleem opgelost.
 1. Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”
  PREMIUM

  Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Ge­kocht’-kop­pel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangete­kend schrijven kregen”

  Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een klein stukje tuin grenst aan het perceel van een flatgebouw...”
  Mechelen