Exclusief voor abonnees

België wil pas meer minderjarigen uit Moria opvangen als Europa werk maakt van eerlijke spreiding

Grote zus wiegt een twee maanden oude Afghaanse baby in een verlaten pand op het eiland Lesbos.
AP Grote zus wiegt een twee maanden oude Afghaanse baby in een verlaten pand op het eiland Lesbos.
België wil twaalf niet-begeleide minderjarigen opvangen uit het verwoeste opvangkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos, waar door een grote brand bijna 13.000 mensen dakloos zijn geworden. Ons land is enkel bereid tot een grotere inspanning, als er een "eerlijk" Europees spreidingsplan komt.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniel Meuleman

  Belgie heeft de beslissing al genomen. Corona of geen corona er komen er 150 bij en met gezinsherenigingen nadien mag men op een viervoud van dat aantal rekenen. Belgie het beloofde land voor de ganse wereld.

 • Guido Blok

  Hou je maar vast mensen als vivaldi door gaat, dan gaan alle deuren open en ik weet ook wie de rekening zal betalen.

 • Guido van driel

  Blijven waar ze zijn is de boodschap maar met de vivaldi chaos op komst zal het terug een open deuren beleid worden.

 • Valentijn Jacobs

  Mogen we dan voor één keer ook weten welke politici groen licht zullen geven, het is wel heel raar dat in een land zonder regering altijd maar beslissingen genomen worden boven de hoofden van de mensen, nadien kunnen ze terug vertellen dat de armoede toeslaat en er geen geld is voor de mensen die gans hun leven gewerkt hebben. Europa geeft miljarden aan Turkije en Griekenland, gaat dat in een bodemloze put, of wat gebeurt daarmee? Na een tijdje moeten we ze terug opvangen .

 • oswald billiet

  Onze " Michel" is ginder gaan kijken naar de nieuwe tenten. Hij had het initiatief al moeten nemen voor de Europese verdeling van die kinderen. Wij nemen er 12, waarempel niet overdreven. Maar waarom blijft Europa zo in gebreke? Is het lafheid, onkunde, schrik, of afstoten? Waarom sluit Europa de Schengengrenzen niet voor verdere immigratie? Waarom blijven die schepen van de NGO's varen op die middellandse zee?